Πάνω από 500 συλλήψεις στην Πελοπόννησο

Στο «κόκκινο» η παραβατικότητα και τον Δεκέμβρη

Πέμπτη, 05 Ιανουάριος 2017 14:54 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πάνω από 500 συλλήψεις στην Πελοπόννησο

Τις 504 έφτασαν οι συλλήψεις τον Δεκέμβριο στην Πελοπόννησο, με τις δυνάμεις της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης να «οργώνουν» και τον προηγούμενο μήνα τις Περιφερειακές Ενότητες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η ΓΑΔ Πελοποννήσου, τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκαν σε Λακωνία, Μεσσηνία, Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία δύο συλλήψεις για ληστεία, 66 συλλήψεις για κλοπή, 42 για ναρκωτικά και 21 για όπλα, 31 συλλήψεις για παράβαση του νόμου περί παιγνίων, 122 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, δύο για πλαστογραφία, μια για απάτη και μια για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων και δύο συλλήψεις για διευκόλυνση ακολασίας άλλων.
 
Παράλληλα, χειροπέδες φόρεσαν δύο άτομα για εμπορία ανθρώπων, δύο για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, ένα άτομο για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, ένα άτομο για  παράνομο υπαίθριο εμπόριο, τέσσερα για λαθρεμπόριο, τέσσερα για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, εφτά άτομα για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, πέντε άτομα για ΓΟΚ και 84 για ΚΟΚ, 13 άτομα για ενδοοικογενειακή βία, 28 για καταδιωκτικά έγγραφα και 63 για διάφορα Αδικήματα (κατ’ έγκληση διωκόμενα, Υγειονομικού Κανονισμού κλπ).

Από τη δράση των αστυνομικών δυνάμεων εξιχνιάστηκαν πέντε ληστείες, 146 κλοπές και διαρρήξεις κατοικιών, 58 υποθέσεις για ναρκωτικά και 20 για όπλα, μία υπόθεση για παράβαση του νόμου περί παιγνίων, μια υπόθεση για εμπορία ανθρώπων και μια για διευκόλυνση ακολασίας άλλων, έξι απάτες, μια υπόθεση για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων και δύο υποθέσεις λαθρεμπορίου.
Επίσης, εξαρθρώθηκε μία συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε καταστήματα και σε δίκυκλα οχήματα στη Μεσσηνία, ενώ εξιχνιάστηκαν 26 κλοπές και απόπειρες κλοπής. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη ένα άτομο μέλος της συμμορίας, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο, επίσης μέλη της συμμορίας.     
 
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων κατασχέθηκαν συνολικά 18,8 γραμ. ηρωίνης, 23,42 γραμ. κοκαΐνης, 64546,44 γραμ. κάνναβης, 128 ναρκωτικά χάπια, ένα τσιγαριλίκι κάνναβης, μία συσκευή καπνίσματος ναρκωτικών ουσιών, εννέα κυνηγετικά όπλα, ένα όπλο κρότου, 47 φυσίγγια, 11 μαχαίρια, έναν ανιχνευτή μετάλλων, διάφορα μεταλλικά αντικείμενα που εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων, το  χρηματικό ποσό των 12835,53 ευρώ, 33 πλαστά χαρτονομίσματα διαφόρων τύπων, 1647,5 γραμ. λαθραίου καπνού, 151 λαθραία τσιγάρα, μια ζυγαριά ακριβείας, τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εφτά οχήματα, 11 κινητά τηλέφωνα, διαρρηκτικά εργαλεία, αντικείμενα που σχετίζονται με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών και διάφορα προϊόντα παραεμπορίου.
Από τα 86 οχήματα που κλάπηκαν κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, βρέθηκαν τα 22.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti