Λευκό σκηνικό! Χιόνισε μέσα στη Σπάρτη! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Κλειστά τα σχολεία σήμερα λόγω παγετού - Η εικόνα στο οδικό δίκτυο-Που χρειάζονται αλυσίδες

Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2017 12:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λευκό σκηνικό! Χιόνισε μέσα στη Σπάρτη! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Η χιονόπτωση που ξεκίνησε περίπου στη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης (10/1) είχε ως αποτέλεσμα ένα λευκό «πέπλο» να απλωθεί σε διάφορα σημεία της πόλης της Σπάρτης και των περιχώρων! Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και σε χαμηλά υψόμετρα γύρω από τη λακωνική πρωτεύουσα, τόσο στον Ταΰγετο, όσο και στον Πάρνωνα. Το πρώτο «φως» της ημέρας «ξύπνησε» στους «παλαιότερους» Σπαρτιάτες, μνήμες από το μακρινό 1987, που το είχε «στρώσει» μέσα στη Σπάρτη!

Αξίζει να σημειωθεί ότι κλειστά παραμένουν σήμερα Τρίτη, όλα τα σχολεία του Δήμου Σπάρτης, λόγω παγετού, με απόφαση του δημάρχου Ευ. Βαλιώτη. Το χιόνι κάλυψε, νωρίς το πρωί, κεντρικές οδούς της πόλης, με αποτέλεσμα συνεργεία του δήμου να ρίξουν αλάτι στην Κων/νου Παλαιολόγου.

Ο μηχανισμός του Δήμου Σπάρτης βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση και σύμφωνα με το δήμαρχο όλα είναι υπό έλεγχο. Πάντως, οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς μετά το χιόνι, ελλοχεύει ο πάγος, ο οποίος σε αρκετά σημεία είναι «αόρατος», εγκυμονώντας κινδύνους για πεζούς, αλλά και οδηγούς. Περπατάτε και οδηγείτε με σύνεση!

Τα μικρά παιδιά είχαν την τιμητική τους και είχαν κάθε λόγο να είναι χαρούμενα, καθώς εκτός από το μάθημα που έχασαν, είχαν την ευκαιρία να επιδοθούν στο γνωστό χιονοπόλεμο!

Ο «ΛΤ» πραγματοποίησε ένα μίνι οδοιπορικό στην πόλη της Σπάρτης, στην ακρόπολη της Αρχ. Σπάρτης, καθώς και στο Μυστρά και σας παρουσιάζει αποκλειστικά στιγμιότυπα!

Δείτε video με την έναρξη της χιονόπτωσης στη Σπάρτη, τα ξημερώματα της Τρίτης
 
Ενημερωθείτε συνεχώς για την κατάσταση του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου εδώ

 

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος