Ευστάθιος:«Καμία περικοπή στο Άσυλο Ανιάτων τα χρόνια της κρίσης» (VIDEO)

Κατά την κοπή της βασιλόπιτας του Ιδρύματος - Τιμητικός έπαινος σε πολίτες που στήριξαν το Άσυλο

Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2017 14:09 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ευστάθιος:«Καμία περικοπή στο Άσυλο Ανιάτων τα χρόνια της κρίσης» (VIDEO)

Το απόγευμα της Κυριακής 8/1 πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης. Το Ίδρυμα άνοιξε τις πόρτες του και με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκε τους φίλους του λαϊκούς και κληρικούς.

Αρχικά, ο διευθυντής του Ιδρύματος, π. Ιωάννης Προφύρης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. Αναφέρθηκε στην έννοια της αγάπης και της προσφοράς, ενώ επαίνεσε όλους όσους κατά το προηγούμενο έτος βρέθηκαν κοντά στους συμπαθείς τροφίμους μας και ενίσχυσαν το Ίδρυμα. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, αναφέρθηκε στο σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ Ευστάθιο, το στυλοβάτη του Ιδρύματος, τονίζοντας το μεγάλο φιλανθρωπικό του έργο.

Το εορταστικό πρόγραμμα συνεχίστηκε με παραδοσιακά κάλαντα από την χορωδία της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, υπό την διεύθυνση του κ. Παναγιώτη Χρόνη.


Δείτε video εδώ


Στην ομιλία του ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ Ευστάθιος  καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την παρουσία και τη φιλάνθρωπη διάθεσή τους. Ο σεπτός ποιμενάρχης τόνισε ιδιαίτερα ότι, κατά τη διάρκεια των ετών της οικονομικής κρίσης, στο Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης «δεν έγινε καμία περικοπή ούτε σε αριθμό προσωπικού, ούτε στο ύψος των μισθών των εργαζομένων».

Ο κ. Ευστάθος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και απένειμε τιμητικό έπαινο σε αξιόλογα πρόσωπα που πρόσφεραν και στήριξαν το Ίδρυμα από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος: ο αείμνηστος Ανδρέας Μηλιδώνης και η αείμνηστη Αθηνά Παπαδάκου καθώς και η κ.  Βασιλική Πολυζωγοπούλου και η κ. Σοφία Πολυζωγοπούλου. Τιμητικό έπαινο επ' ευκαιρία συνταξιοδοτήσεώς του έλαβε και ο ιατρός του Ιδρύματος, κ. Ανάργυρος Γαλάνης για τις πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες που προσέφερε στα Ιδρύματα της Μητρόπολης. Οι βραβεύσεις ολοκληρώθηκαν με τον μαραθωνοδρόμο, κ. Παναγιώτη Δούση, που έλαβε τιμητικό έπαινο για τις σημαντικές διακρίσεις του στο χώρο του αθλητισμού. Ο κ. Δούσης, εμφανώς, συγκινημένος μίλησε για την πολυετή ενασχόλησή του με τον αθλητισμό και τα οφέλη που αποκόμισε και συνεχίζει να αποκομίζει απ’ αυτόν, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Ευστάθιο.

Στη συνέχει ο κ. Ευστάθιος ευλόγησε την βασιλόπιτα. Το φλουρί φέτος «έπεσε» στους Λάκωνες ομογενείς και συνοδεύεται από ένα έργο που έχουν φιλοτεχνήσει οι τρόφιμοι του Ιδρύματος με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους.

Την όμορφη αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: η αντιπεριφερειάρχης, κ.  Αδαμαντία Τζανετέα, ο διοικητής του ΚΕΕΜ - Ταξίαρχος, κ. Αθανάσιος Ρεκουνιώτης, ο δήμαρχος Δ. Σπάρτης, κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο αντιδήμαρχος ΔΕ Μυστρά, κ. Δημήτριος Αποστολάκος, ο δρ. Κοινωνικής Λαογραφίας και σχολικός σύμβουλος ΠΕ Λακωνίας, κ. Ιωάννης Σαϊτάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, πολλοί κληρικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος πολιτών.

Video: Τ. Κούρος
Φωτο: Χρ. Πετρούλιας

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος