Ήχησε το πρώτο κουδούνι στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης! (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Μεταστεγάστηκε στο υπερσύγχρονο κτίριο του Κλαδά - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ρεπορτάζ με δηλώσεις και εικόνες από drone!

Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2017 12:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ήχησε το πρώτο κουδούνι στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης! (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Η έλευση του νέου έτους και η επανέναρξη των μαθημάτων μετά την ανάπαυλα για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, βρήκε εκπαιδευτικούς και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης στο νέο υπερσύγχρονο κτίριο στον Κλαδά Σπάρτης!

Το πρώτο κουδούνι στο βιοκλιματικό κτίριο, που βρίσκεται πλησίον του ΤΕΙ Σπάρτης,  ήχησε την περασμένη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, με τους καθηγητές και τους μαθητές να δηλώνουν ενθουσιασμένοι από το νέο τους χώρο. Μετά τις καθυστερήσεις και τις συνεχείς αναβολές, οι εγκαταστάσεις παραδόθηκαν στους «δικαιούχους», έστω και ανεπίσημα, καθώς η τελετή εγκαινίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του προσεχούς Φεβρουαρίου, όπως ανέφερε στο «Λακωνικό Τύπο», ο διευθυντής του σχολείου κ. Διαμαντής Μανεσιώτης.

Οι εργασίες για το νέο σχολείο ξεκίνησαν με τη θεμελίωση του κτιρίου στις 25 Ιουλίου 2013, ενώ μέσα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπήρξαν αρκετές ανατροπές αναφορικά με την ολοκλήρωση του έργου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τον Οκτώβριο του 2016, το νέο σχολείο επρόκειτο να παραδοθεί προς χρήση σε μαθητές και καθηγητές περί τα τέλη Νοεμβρίου 2016, καθώς απέμεναν οι εργασίες διαμόρφωσης του αύλειου χώρου. Τελικά, λόγω καθυστερήσεων και των εορτών, η μεταστέγαση ήρθε περίπου 1,5 μήνα μετά.

Το νέο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης στεγάζεται σε ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο, το οποίο έχει κατασκευαστεί έτσι, ώστε να εξασφαλίζει συνθήκες θερμικής και οπτικής άνεσης,  με τη όσο το δυνατόν πιο εκτεταμένη χρήση παθητικών συστημάτων δροσισμού και  θέρμανσης. Για το σκοπό αυτό αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια και άλλες ανανεώσιμες πηγές, το τοπικό κλίμα, καθώς  και τις ιδιότητες των υλικών δόμησης και αρχιτεκτονικά στοιχεία.

ΜανεσιώτηςΌπως εξήγησε, μιλώντας αποκλειστικά στο «Λακωνικό Τύπο», ο διευθυντής του σχολείου κ. Διαμαντής Μανεσιώτης (φωτο) το σχολείο διαθέτει μεγάλη επάρκεια σε αίθουσες διδασκαλίας και άλλους βοηθητικούς χώρους, μεγάλο αμφιθέατρο, γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ κ.α. Αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η εγκατάσταση του εξοπλισμού (γραφεία, θρανία, συσκευές, προσωπικά αντικείμενα κλπ) στους χώρους του σχολείου και η διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών, ενώ σύμφωνα με τον κ. Μανεσιώτη αναμένεται και η παραλαβή νέου εξοπλισμού. Εκείνο που απομένει, επίσης, είναι η ασφαλτόστρωση ενός μικρού τμήματος δρόμου που οδηγεί στην είσοδο του κτιρίου (μεταξύ ΤΕΙ και σχολείου).

Ο διευθυντής του σχολείου αναφέρθηκε και στο θέμα των μετακινήσεων των μαθητών από και προς τη μονάδα, επισημαίνοντας ότι τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ διενεργούνται κανονικά, διευκολύνοντας τους μαθητές, ενώ τα όποια μικροπροβλήματα θα επιλυθούν το προσεχές διάστημα. Οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στο σχολείο είναι μηδαμινές και το μόνο κενό είναι αυτό ενός φιλολόγου, που προέκυψε ύστερα από μετάθεση εκπαιδευτικού.

Ο κ. Μανεσιώτης, όπως και ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Γεώργιος Παπαδάκος, εξέφρασαν στο «ΛΤ» την ικανοποίησή τους για την αποπεράτωση και λειτουργία ενός σύγχρονου κτιρίου που δίνει νέα «πνοή» στις υποδομές εκπαίδευσης του νομού.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στους μαθητές παρέχεται ακόμη και πρόγευμα σε ειδική αίθουσα με εξαιρετική θέα προς την πεδιάδα της Λακεδαίμονος και τον Ταΰγετο!

Δείτε video με αποκλειστικές συνεντεύξεις του διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Δ. Μανεσιώτη, του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας Γ. Παπαδάκου και καθηγητή του σχολείου


Επιμέλεια video: Τ. Κούρος

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti