Πακιστανοί οι 68 αλλοδαποί που εντοπίστηκαν στη Μονεμβασιά (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ξεκίνησαν από το Λαύριο με προορισμό την Ιταλία - Αποκλειστικές πληροφορίες του "ΛΤ"

Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 14:50 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πακιστανοί οι 68 αλλοδαποί που εντοπίστηκαν στη Μονεμβασιά (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 68 μεταναστών-προσφύγων, οι οποίοι το απόγευμα της Κυριακής (5/2) εξέπεμψαν «SOS» από ακυβέρνητο σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μονεμβασιάς. Το ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες-πρόσφυγες, ρυμουλκήθηκε από πλωτό σκάφος του λιμενικού στο λιμάνι Βελανιδίων. Κάποιος από τους μετανάστες είχε ζητήσει νωρίτερα βοήθεια μέσω κινητού τηλεφώνου, ενώ οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές και πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί 5 μποφόρ.

Από εκεί αποβιβάστηκαν με ασφάλεια 68 μετανάστες-πρόσφυγες, καθώς επίσης και δύο άνδρες, ένας 44χρονος και ένας 32χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν ως φερόμενοι διακινητές. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», οι μετανάστες-πρόσφυγες είναι όλοι άνδρες και πακιστανικής υπηκοότητας, ενώ οι δύο διακινητές είναι Ουκρανοί. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Λακωνικός Τύπος», οι αλλοδαποί ήταν ήδη «εγχώριοι» και δεν προήλθαν από τα παράλια της Τουρκίας, όπως συμβαίνει συνήθως. Το ιστιοφόρο με τους αλλοδαπούς ξεκίνησε τη διαδρομή του από παράκτια περιοχή της Αττικής (πιθανότατα το Λαύριο) με τελικό προορισμό την Ιταλία, ωστόσο μηχανική βλάβη που παρουσιάστηκε στο σκάφος τους, ανέτρεψε τα σχέδια τους. Ορισμένοι από τους 68 αλλοδαπούς διαθέτουν τα νόμιμα χαρτιά διαμονής, ωστόσο ανάμεσά τους υπάρχουν και παράνομοι. Σε κάθε περίπτωση, γίνονται ενέργειες ώστε να μετακινηθούν και να φιλοξενηθούν σε ειδικές δομές σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

Προσωρινά, οι 68 μετανάστες-πρόσφυγες φιλοξενούνται σε χώρο στη Νεάπολη και, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μονεμβασίας κ. Χαρ. Κουτσονικολή, ο Δ. Μονεμβασίας έχει φροντίσει ώστε τους παρέχεται κάθε αναγκαία συνδρομή (φαγητό, κουβέρτες κλπ).

Δείτε video από την αποβίβαση των μεταναστών-προσφύγων στο λιμάνι των Βελανιδίων

Το χρονικό
Όλα ξεκίνησαν τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 5/2, όταν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενημερώθηκε για την ύπαρξη ιστιοφόρου σκάφους σε δυσχερή θέση με αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή τέσσερα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Μαλέα.

Άμεσα υπό το συντονισμό Κέντρου, ξεκίνησε στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προς εντοπισμό των προσφύγων, στην οποία συμμετείχαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, τα παραπλέοντα φορτηγά πλοία ''LEONIE P'' σημαίας Antigua Barbuda και το RO-RO ''NEPTUNE ITHAKI'' ελληνικής σημαίας, ενώ παράλληλα από ξηράς, στελέχη του Λιμενικού έσπευσαν με περιπολικό όχημα στην περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου Βελανιδίων.

Το ιστιοφόρο με τους μετανάστες-πρόσφυγες εντοπίστηκε με τους επιβαίνοντες να είναι  καλά στην υγεία τους και με τη συνδρομή του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού  κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Βελανιδίων.

Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος.

Ο "Λακωνικός Τύπος" ήταν πρώτος από τα ΜΜΕ της Λακωνίας που ενημέρωσε για το θέμα εντοπισμού των αλλοδαπών (θέμα)

Φωτό-video: Velanidia-baladis.blogspot.gr

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti