Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών για το Βυζάντιο στο Μυστρά!

«Βυζαντινός Κόσμος: η σχέση του με την Αρχαιότητα και τον Νεότερο Ελληνισμό»

Τρίτη, 21 Μάρτιος 2017 17:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών για το Βυζάντιο στο Μυστρά!

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως  (ΦΕΚ 645 Β΄/2-3-2017) η απόφαση για το νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Βυζαντινός Κόσμος: η σχέση του με την Αρχαιότητα και τον Νεότερο Ελληνισμό».

Πρόκειται για το μοναδικό μεταπτυχιακό των ελληνικών πανεπιστημίων που καλύπτει σημαντικές εκφάνσεις του ελληνικού πολιτισμού στη διαχρονία του (Αρχαιότητα – Βυζάντιο – Νέος Ελληνισμός). Ως εκ τούτου, θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τους εκπαιδευτικούς και για κάθε άλλο ενδιαφερόμενο.  

Το Πρόγραμμα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού (ΙΝΕΒΥΠ), θα διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του ΙΝΕΒΥΠ στον Μυστρά και θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Οκτώβριο. Απευθύνεται σε ένα μεγάλο εύρος επιστημόνων (πτυχιούχοι Ανθρωπιστικών, Παιδαγωγικών, Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών) από Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Η διάρκεια του θα είναι 3 εξάμηνα και τα δίδακτρα προσιτά. Η διδασκαλία των μαθημάτων θα γίνεται Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο, ώστε να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι.

Στο Πρόγραμμα πρόκειται να διδάξουν εγνωσμένης αξίας καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αλλά και οι ειδικότεροι Καθηγητές άλλων Πανεπιστημίων της χώρας μας.

Εντός του προσεχούς Απριλίου προβλέπεται να δημοσιοποιηθεί η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τους πρώτους μεταπτυχιακούς φοιτητές μέσω του Διαδικτύου (http://phil.uop.gr/index.php/metaptyxiakes-spoudes http://inevyp.kalamata.uop.gr/?page_id=219&lang=el). Η επιλογή των ενδιαφερομένων θα γίνεται με βάση το βιογραφικό τους και με συνέντευξη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 6972 690437 και 27310 28833.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti