Εορτασμός του προστάτη των Γορτυνίων στο μητροπολιτικό ναό Σπάρτης

Νεομάρτυρας Ευθύμιος ο εκ Δημητσάνης

Τετάρτη, 26 Απρίλιος 2017 14:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εορτασμός του προστάτη των Γορτυνίων στο μητροπολιτικό ναό Σπάρτης

Την Κυριακή των Μυροφόρων, 30 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί στο μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας Σπάρτης, η εορτή του προστάτη αγίου του Γορτυνιακού Πολιτιστικού Συνδέσμου Σπάρτης του Νεομάρτυρα Ευθυμίου του εκ Δημητσάνης, του οποίου η μνήμη, κατά το αγιορείτικο τυπικό, εορτάζεται εκτός της 22ας Μαρτίου, που είναι η ημέρα του μαρτυρίου του, και την 1η Μαΐου μαζί με τους συνασκητές του Ιγνάτιο και Ακάκιο.

Θα τελεσθεί θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας με προεξάρχοντα τον πρωτοσυγγελεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης π. Γεώργιο Μπλάθρα (Γορτύνιο εκ μητρός)  και θα ακολουθήσει μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων μελών του Συνδέσμου από της ιδρύσεώς του έως σήμερα.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η αντιπρόεδρος κ. Ποτούλα Πασχαλίδη-Τσίτσου. Σε ανακοίνωσή του ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος Σπάρτης επισημαίνει ότι «είναι περιττό να τονίσουμε ότι αποτελεί υποχρέωση όλων των Γορτυνίων της Σπάρτης και των περιχώρων  να παραστούν στην εορτή του Συνδέσμου,  για να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου τους και να αναδείξουν στην τοπική κοινωνία τον ιστορικό Σύνδεσμό τους».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti