Όλοι μαζί καθαρίζουμε τις παραλίες σε Πλύτρα, Μαυροβούνι και Βάτικα!

Ευρωπαϊκή Hμέρα Kαθαρισμού

Κυριακή, 14 Μάιος 2017 09:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Όλοι μαζί καθαρίζουμε τις παραλίες σε Πλύτρα, Μαυροβούνι και Βάτικα!

Η HELMEPA συντονίζει και φέτος, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, την πρωτοβουλία «Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού 2017» η οποία καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό την ανάδειξη του σημαντικού προβλήματος της ρύπανσης του φυσικού περιβάλλοντος με απορρίμματα και την άμεση ανάγκη για μια πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά από όλους.

Η εν λόγω δράση πρόκειται να λάβει χώρα από τις 5 έως και τις 25 Μαΐου με τον καθαρισμό μεταξύ των άλλων, μιας παραλίας, ενός λιμένα, ενός τμήματος βυθού ή οποιασδήποτε γενικά παραθαλάσσιας τοποθεσίας η οποία μπορεί να είναι επιβαρυμένη με απορρίμματα και σκουπίδια.

Η προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των θαλασσών και των ακτών απαιτεί κοινή δράση πολιτείας και κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, το Λιμεναρχείο Γυθείου αναλαμβάνει πρωτοβουλία καθαρισμού:
1) της παραλίας Πλύτρας και του τουριστικού καταφυγίου αυτής, την Τρίτη 16/5 και από ώρα 09:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι.
2) της παραλίας Μαυροβουνίου, την Παρασκευή 19/5 και από ώρα 09:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι.

«Με δεδομένη την ευαισθησία και τον ενεργό σας ρόλο κατά το παρελθόν, καλείσθε να συμμετάσχετε στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας και να συνδράμετε στην παραπάνω εθελοντική προσπάθεια» αναφέρει στο κάλεσμά του το Λιμεναρχείο Γυθείου.

Δράση του Συλλόγου «Τουλίπα Γουλιμή»
Εξάλλου, την Κυριακή 14 Μαΐου, ο Σύλλογος «Τουλίπα Γουλιμή» σε συνεργασία με τη HELMEPA θα καθαρίσει την ακτή από τον Νερατζιώνα μέχρι Παυλοπέτρι - Πούντα.

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα λάβουν από την HELMEPA αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν email στο   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., στον πρόεδρο του συλλόγου Άρη Μέμιτσα και στα τηλέφωνα 2734029039 - 6977887292 - 6948525841.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti