Εξαιρετικής ποιότητας κεράσια, παραγωγής Καραβά! (ΦΩΤΟ)

Σάββατο, 13 Μάιος 2017 12:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εξαιρετικής ποιότητας κεράσια, παραγωγής Καραβά! (ΦΩΤΟ)

Εδώ και μερικές μέρες, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στους κατακόκκινους κερασεώνες της “Karavas Farm”. Ιδρυτικό μέλος είναι ο Στράτης Σαραντάκος, ο πρώτος καλλιεργητής που έφερε το μονόκλωνο σύστημα της κερασιάς σε παλμέτα στην περιοχή. Ο Στράτης θυμήθηκε μια πενταετία πίσω, όταν έκοβε παραγωγικά δέντρα ελιών για να φυτέψει στην θέση του κερασιές, όλοι τον θεωρούσαν παλαβό, κάτι αντίστοιχο με τον… «τρελό του χωριού».

Τα χρόνια όμως πέρασαν και οι κερασιές μεγάλωσαν. «Φέτος έχουμε όψιμη χρονιά, εξηγεί ο Στράτης γύρω στις 8-10 ημέρες από το συνηθισμένο. Τα πρώτα υπερπρώιμα κεράσια ωρίμασαν φέτος στις 4 Μαϊου και περίπου σε 10 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η συγκομιδή των πρώιμων κερασιών. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν οι άλλες ποικιλίες που έχουμε φυτέψει». Ο ίδιος προσθέτει:

«Η ποιότητα, το μέγεθος και η νοστιμιά τους είναι εξαιρετική φέτος. Τα πρώτα δέντρα είναι στον τέταρτο χρόνο φύτευσή τους και έχουν παραγωγή γύρω στο 55%-60% της εν δυνάμει παραγωγή τους. Ευελπιστούμε ο καιρός να παραμείνει καλός χωρίς νερό και χαλάζι τις επόμενες ημέρες ώστε να ολοκληρωθεί η συγκομιδή ομαλά» λέει ο Στρ. Σαραντάκος.

Εκείνοι που δοκίμασαν τα κεράσια εξαιρετικής ποιότητας, έβγαλαν το εξής συμπέρασμα: Όπου ακούς πολλά κεράσια…. κράτα το κεσεδάκι της “Karavas Farm”.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος