Εγκαινιάστηκε ο δεύτερος Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός στη Λακωνία

Στην Πετρίνα Αν. Μάνης (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 15:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εγκαινιάστηκε ο δεύτερος Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός στη Λακωνία

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, 12 Μαΐου, τα εγκαίνια του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Β’ Τάξης στην Πετρίνα του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Τα εγκαίνια τέλεσε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μάνης κκ Χρυσόστομος, παρουσία τοπικού κλήρου.

Την ιδιαίτερα σημαντική μέρα για το Πυροσβεστικό Σώμα στην Λακωνία, τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος, ο βουλευτής Λακωνίας Στ. Αραχωβίτης, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδ. Τζανετέα και ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Δήμου Ανατολικής Μάνης κ. Τσιριγώτης, ως εκπρόσωπος του δημάρχου Π. Ανδρεάκου. Επίσης, παρέστησαν ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος, ο δ/της της ΠΥ Γυθείου, πύραρχος Κωνσταντίνος Γραφάκος, αξιωματικοί και στελέχη των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Λακωνίας, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Στ. Αραχωβίτης σημειώνει: «Η λειτουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πετρίνα, ο οποίος θα έχει στην δύναμή του 28 εθελοντές πυροσβέστες, έρχεται να ενισχύσει σημαντικά τις δομές και την λειτουργία της ΠΥ Γυθείου. Με γνώμονα πρωτίστως την ακεραιότητα των πυροσβεστών, ο σταθμός θα συνδράμει στην προστασία μιας μεγάλης σε έκταση περιοχής του νομού, ιδιαίτερα ευαίσθητης και πολύπαθης από παλαιότερες πυρκαγιές.

Ταυτόχρονα θα αναδείξει τον εθελοντισμό και τις αξίες του ως στάση ζωής και γενικότερα τα οφέλη του κοινωνικού συνόλου από την ελεύθερη και ανιδιοτελή προσφορά».  

Φωτο: githio-click.gr

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος