Μήνυμα δημάρχου Σπάρτης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Παρασκευή, 19 Μάιος 2017 11:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μήνυμα δημάρχου Σπάρτης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Μήνυμα για την Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων που τιμάται στις 19 Μαΐου, εξέδωσε ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαγγέλης Βαλιώτης:

«Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Χιλιάδες σφαγιάστηκαν και εκατοντάδες χιλιάδες ξεριζώθηκαν εκείνη την ανοιξιάτικη μέρα του 1919, αφήνοντας πίσω τους μία αναπτυγμένη εμπορικά περιοχή και μία ακμάζουσα πολιτισμικά κοινωνία. Σ’ αυτή τη σκοτεινή σελίδα της Παγκόσμιας Ιστορίας καταγράφεται ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας γι’ αυτό και η λήθη δε μπορεί ποτέ να τη σβήσει.

Για αιώνες ο Πόντος αποτελούσε, πατρίδα με ιστορία, παραδόσεις, ήθη, έθιμα και θρησκεία και ένα αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού. Αυτή η πατρίδα είναι και θα παραμείνει για πάντα αλησμόνητη.

98 χρόνια μετά, ας διατηρήσουμε την ιστορική μας μνήμη και έχοντας οδηγό το αίμα που χύθηκε, τον πόνο, τον ξεριζωμό, το σκληρό αγώνα  και την απαράμιλλη δύναμη του Ποντιακού Ελληνισμού, ας  ξεπεράσουμε τα προβλήματα, που ταλανίζουν την Πατρίδα μας και ας σταθούμε όρθιοι προχωρώντας μπροστά και χτίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας και κυρίως για τις γενιές, που έρχονται. Μέσα στη δύσκολη εποχή μας, όπου ακόμη και οι αξίες δοκιμάζονται, είναι χρέος όλων μας να φροντίζουμε ώστε ιδανικά, όπως η αλληλεγγύη, η δικαιοσύνη, η ενότητα και η υπερηφάνεια να παραμένουν ζωντανά».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος