Εορτασμός της Ημέρας μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων στη Σπάρτη

Παρασκευή, 19 Μάιος 2017 18:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εορτασμός της Ημέρας μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων στη Σπάρτη

Για τον εορτασμό της 19ης Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου το έτος 1919 από τους Τούρκους, θα πραγματοποιηθούν στη Σπάρτη την Κυριακή 21 Μαΐου, οι παρακάτω εκδηλώσεις: Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και κατοικιών από τις 8 το πρωί μέχρι και τη δύση του ηλίου της 21ης Μαΐου, φωταγώγηση όλων των Δημόσιων και Ιδιωτικών Καταστημάτων της πόλης από τη Δύση του ηλίου της 21ης Μαΐου μέχρι της πρωινές ώρες της επομένης .

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Ώρα 09.55: Τέλος προσέλευσης των επισήμων στο Μητροπολιτικό Ναό.
Ώρα 10.00: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μητροπολιτικό Ναό. Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και θα ακολουθήσει ομιλία από την  φιλόλογο  κ.   Κρητικάκου  Παναγιώτα, υπεύθυνη    Συμβουλευτικού    Σταθμού    Νέων    της    Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λακωνίας.
Ώρα 10.30: Τέλος προσέλευσης επισήμων στο κενοτάφιο του Λεωνίδα. Επιμνημόσυνη δέηση. Προσευχή από την φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης. Κατάθεση στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμή και μνήμη των νεκρών. Εθνικός Ύμνος.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti