Στο Γεράκι βρέθηκε το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας (ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος

Τετάρτη, 24 Μάιος 2017 20:57 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο Γεράκι βρέθηκε το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας (ΦΩΤΟ)

Οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας βρέθηκαν στα χνάρια του ιστορικού παρελθόντος της Πελοποννήσου και γνώρισαν τη γερακίτικη ιστορία και φιλοξενία!

Την Τρίτη και την Τετάρτη 9 και 10 Μαΐου, μία ομάδα μαθητών του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας, που υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα προβολής της μεσαιωνικής (Βυζαντινής και Λατινικής) ιστορίας της νότιας Πελοποννήσου με έμφαση στα χριστιανικά της μνημεία και στην εκκλησιαστική τέχνη (ναοδομία και αγιογραφία), πραγματοποίησε 2ημερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Γεράκι Λακωνίας. Τους 27 μαθητές, που συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα, συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του 7ου Γυμνασίου θεολόγος, κ. Τσιάγκρα Σταυρούλα, υπεύθυνη υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος, ο Καρακατσιάνης Γιάννης, δρ. Ιστορίας, συμμετέχων στο πρόγραμμα υλοποίησης, και ο κ. Καραβλίδης Αλέξανδρος, υποδιευθυντής του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας, γεωπόνος, MSc.

Στο Γεράκι, την πρώτη ημέρα της εκπαιδευτικής αυτής εκδρομής, η ομάδα αυτή του 7ου Γυμνασίου φιλοξενήθηκε στον ξενώνα του Δήμου Ευρώτα. Κατά την παρουσία της στο Γεράκι επισκέφτηκε και εξερεύνησε το μεσαιωνικό κάστρο του Γερακίου, τις εκκλησίες του οικισμού, ξεναγήθηκε σε τοπικές παραδοσιακές πέτρινες γερακίτικες οικίες και στη βιβλιοθήκη της κωμόπολης, είδε τα τοπικά υφαντά, φτιαγμένα στον αργαλειό στο τοπικό μουσείο υφαντικής της κυρίας Σταματοπούλου Χρυσούλας. Τέλος επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Γερακίου, ξεναγήθηκε στα εργαστήριά του και οι μαθητές των δύο Γυμνασίων έπαιξαν αθλητικούς αγώνες, γνωρίστηκαν μεταξύ τους και φωτογραφήθηκαν συσφίγγοντας τις σχέσεις τους.

Εκτός από το Γεράκι Λακωνίας οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας επισκέφτηκαν την ιστορική μονή Έλωνας Κυνουρίας και το παραδοσιακό κυνουριάτικο χωριό του Κοσμά (υψόμετρο 1150 μ.), το οποίο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από Γερμανικούς βομβαρδισμούς το 1944, όπου γνώρισαν και κατέγραψαν την ιστορία του. Στον Κοσμά, το «μπαλκόνι του Πάρνωνα», όπως ονομάζεται, είδαν τα τοπικά λαογραφικά και ιστορικά κειμήλια και άκουσαν γέροντες κατοίκους του χωριού να τους μιλούν για τα παλαιότερα και τα νεότερα ιστορικά χρόνια.

Να σημειωθεί ότι  σε σχετική επικοινωνία μας με το 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας, δρ Βασιλική Πανταζή και οι συνοδοί καθηγητές του εκπαιδευτικού προγράμματος του 7ου Γυμνασίου τόνισαν τις ευχαριστίες τους εκ μέρους του σχολείου προς το Δήμο Ευρώτα, που φιλοξένησε τους καλαματιανούς μαθητές στον υπερσύγχρονο ξενώνα του. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράστηκαν προς το δήμαρχο Ευρώτα, κ. Ιωάννη Γρυπιώτη και την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Γερακίου κ. Μιχαλούτσου Νίκη, που φρόντισαν για όλες τις λεπτομέρειες της φιλοξενίας των μαθητών στον Δημοτικό Ξενώνα του Γερακίου. Επίσης, ευχαριστίες απευθύνθηκαν στο διευθυντή του Γυμνασίου Γερακίου, κ. Χριστοφοράκο και το Σύλλογο Διδασκόντων του Γυμνασίου Γερακίου προς τον κ. Μιχάλη Σώβολο για την ξενάγηση στη βιβλιοθήκη, προς τον κ. Κούρλα Δημήτριο, πρόεδρο της Κοινότητας Γερακίου και προς την κ. Μαλαβάζου Κων/να, φύλακα του κάστρου.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος