Κρούουν τον «κώδωνα» κινδύνου για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης

Νέα παρέμβαση της Επιτροπής Κατοίκων Ν. Κόσμου-Ψυχικού

Παρασκευή, 26 Μάιος 2017 10:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κρούουν τον «κώδωνα» κινδύνου για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης

Συνεχίζει δυναμική τη διεκδίκηση της ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, η Επιτροπή Κατοίκων Ν. Κόσμου-Ψυχικού, η οποία σε νέα της παρέμβαση τονίζει: «Έκλεισαν ήδη 30 ολόκληρα χρόνια από τότε που, στα 1986, τέθηκε (για πρώτη φορά) από τους κατοίκους Ν. Κόσμου-Ψυχικού Σπάρτης, την εκπαιδευτική κοινότητα  και την τοπική κοινωνία, το αίτημα της ίδρυσης και ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης.

Η περίπτωση αυτή αποτελεί μιαν αρνητική μοναδικότητα στον ελλαδικό χώρο κατά τη νεότερη ιστορία, αφού δεν έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο, ένα σχολείο, δηλαδή, ιδρυμένο από το υπουργείο, με οικόπεδο αγορασμένο για το σκοπό αυτό, ένα σχολείο που ΟΛΟΙ αναγνωρίζουν την αναγκαιότητά του, να καθυστερεί 30 ολόκληρα χρόνια προκειμένου  να υλοποιηθεί !!! Οι κάτοικοι της περιοχής Ν. Κόσμου-Ψυχικού Σπάρτης, που στερούνται σχολείου κι έχουν αγωνιστεί ανυποχώρητα επί 30 χρόνια για την ανέγερση του 6ου Δημ. Σχολείου, ΚΑΛΟΥΝ την Περιφέρεια  Πελοποννήσου και τον Δήμο Σπάρτης να υλοποιήσουν την προγραμματική συμφωνία που συνυπέγραψαν για την ανέγερση του εν λόγω σχολείου, μέσα στις τακτές προθεσμίες που προβλέπονται από τη συμφωνία αυτή. Διαφορετικά, ο κίνδυνος για οριστική κατάργηση του σχολείου από την πολιτεία παραμένει πιο ορατός από ποτέ.

Η επιτροπή κατοίκων Ν. Κόσμου – Ψυχικού κρούει τον “κώδωνα του κινδύνου” προς τους αρμοδίους δεδομένου ότι ήδη έχει γίνει 5μηνη υπέρβαση της 18μηνης προθεσμίας για την ανάθεση της μελέτης του έργου κι ακόμα αυτή εκκρεμεί! Ο  ΑΓΩΝΑΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος