Και διαρρήκτες ATM και αρχαιοκάπηλοι!

Εξάρθρωση συμμορίας που δρούσε σε Μεσσηνία και Κορινθία

Τετάρτη, 07 Ιούνιος 2017 12:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Και διαρρήκτες ATM και αρχαιοκάπηλοι!

Εξιχνιάστηκαν, τέσσερις περιπτώσεις αποπειρών κλοπής σε τραπεζικά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ), στη Μεσσηνία και την Κορινθία. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη το πρωί της  Παρασκευής 2/6, στον Ασπρόπυργο Αττικής, ένας 33χρονος ημεδαπός. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρας διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, που περιλαμβάνει ακόμη έναν 24χρονο Αλβανό και έναν 34χρονο ημεδαπό, καθώς και άγνωστους συνεργούς τους.

Τα μέλη της συμμορίας ενεργούσαν με συγκεκριμένη μεθοδολογία και πιο συγκεκριμένα, επέλεγαν και προσέγγιζαν, κυρίως κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, ΑΤΜ που βρίσκονταν σε απομακρυσμένες περιοχές και με τη χρήση οξυγόνου, επιχειρούσαν να τα διαρρήξουν. Όπως προέκυψε, κατά το χρονικό διάστημα από τις 29/11/2016 έως και τις 22/5/2017, οι δράστες διέπραξαν τέσσερις απόπειρες διαρρήξεων ATM σε περιοχές της Μεσσηνίας και της Κορινθίας. Από τη δράση τους, είχαν αποπειραθεί να αφαιρέσουν συνολικά το ποσό των 191.000 ευρώ.  

Παράλληλα, προέκυψε ότι ο 33χρονος, μαζί με ακόμη δύο ημεδαπούς, ηλικίας 37 και 63 ετών, που επίσης συνελήφθησαν, είχαν συστήσει συμμορία, που ενέχεται σε περιπτώσεις αρχαιοκαπηλίας. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία και σε όχημα, βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία που σχετίζονται με τη διάπραξη των κλοπών (φιάλες οξυγόνου και ασετιλίνης, μεταλλικοί κόφτες, ηλεκτρόδια σε μορφή βέργας, φλόγιστρα κ.α.), κινητό τηλέφωνο, ανιχνευτής μετάλλων και 167 αρχαία νομίσματα. Αφού επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο, προέκυψε, ότι πρόκειται για χάλκινα νομίσματα βυζαντινής περιόδου τα οποία εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», συνολικής αξίας από 10.000 έως 15.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος