Αντιδρούν οι Λάκωνες επαγγελματίες στις νέες ασφαλιστικές εισφορές

Επιστολή της προέδρου του Επιμελητηρίου Λακωνίας στην υπουργό Αχτσιόγλου

Παρασκευή, 09 Ιούνιος 2017 08:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αντιδρούν οι Λάκωνες επαγγελματίες στις νέες ασφαλιστικές εισφορές

Τη διαμαρτυρία των μελών του Επιμελητηρίου Λακωνίας αναφορικά με την επικείμενη αλλαγή υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, εκφράζει η πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Βασιλική Δερτιλή, με επιστολή της προς την κ. υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου.

«Η έμμεση αύξηση των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες – μέσω του υπολογισμού τους χωρίς την προηγούμενη αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών – προέκυψε αιφνιδιαστικά και αποτελεί διόρθωση λαθών με ένα ακόμη λάθος» τονίζει, μεταξύ άλλων η κ. Δερτιλή.

Η επιστολή της πρόεδρου του Επιμελητηρίου Λακωνίας έχει ως εξής:

«Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας διαβιβάσουμε τη διαμαρτυρία των μελών μας στην επικείμενη αλλαγή υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών που φέρεται ως προαπαιτούμενο στο κείμενο συμφωνίας με τους θεσμούς.

Η έμμεση αύξηση των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες – μέσω του υπολογισμού τους χωρίς την προηγούμενη αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών – προέκυψε αιφνιδιαστικά και αποτελεί διόρθωση λαθών με ένα ακόμη λάθος. Οι εξελίξεις και η κατάσταση των ταμείων αποδεικνύουν πως τέτοιου είδους πολιτικές δεν επιλύουν το χρόνιο πρόβλημα και θα επιδεινώσουν την άσχημη κατάσταση της αγοράς αυξάνοντας τις χρεωκοπημένες επιχειρήσεις, τα “λουκέτα”, την ανεργία, την αδήλωτη εργασία, τη φοροδιαφυγή. Με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε στη διαιώνιση του δημοσιονομικού προβλήματος στα ταμεία, η επίλυση του οποίου είναι ο στόχος των μέτρων.

Κυρία Υπουργέ,

Στόχος κάθε πολιτικής στο κρίσιμο σημείο που βρισκόμαστε, θα πρέπει να είναι η προοπτική επιβίωσης για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες με ουσιαστικές ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των οφειλομένων προς τα ασφαλιστικά ταμεία και με ταυτόχρονη ενίσχυση της απασχόλησης. Οι νέες θέσεις εργασίας θα στηρίξουν το ασφαλιστικό σύστημα κι όχι η διάλυση - καρατόμηση των επιχειρήσεων».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος