×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/128619

Υψηλού επιπέδου επιμορφωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτ/θμιας Εκπαίδευσης (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2017 17:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Υψηλού επιπέδου επιμορφωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτ/θμιας Εκπαίδευσης (ΦΩΤΟ)

Με μία υψηλού επιπέδου επιμορφωτική ημερίδα «έκλεισε» το διδακτικό έτος για τους Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Διοργανωτές ο Σχολικός Σύμβουλος 1ης και 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Λακωνίας κ. Ιωάννης Σαϊτάκης, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λακωνίας  και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων» και Λακωνικής. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί, 7 Ιουνίου 2017, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σπάρτης, στο ισόγειο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, που ήταν κατάμεστη από Εκπαιδευτικούς όλων των ηλικιών και των δύο φύλων.

Την ημερίδα άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Σαϊτάκης κι ακολούθησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, ο οποίος εξέφρασε την αγάπη και την υποστήριξη της τοπικής μας Εκκλησίας στο σπουδαίο έργο που επιτελούν οι Εκπαιδευτικοί Λειτουργοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στη συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λακωνίας κ. Πέτρος Νταλιάνης.

Οι προσκεκλημένοι καθηγητές Πανεπιστημίου ανέπτυξαν κατά σειράν τα εξής:
1) Ο καθηγητής Γλωσσολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέας του Χρηστικού Λεξικού της Νεοελληνικής Γλώσσας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Χριστόφορος Χαραλαμπάκης  το θέμα: « Η αξιοποίηση των Λεξικών στη διδασκαλία της Γλώσσας».
2) Ο καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ανδρέας Μαρκαντωνάτος  το θέμα: «Η σημασία της γνώσης των αρχαίων ελληνικών στην καλύτερη κατανόηση της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας».
3) Η καθηγήτρια Διδακτικής των Μαθηματικών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ευγενία Κολέζα  το θέμα: « Θεωρία και πράξη στη διδασκαλία των μαθηματικών».
4) Ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Εμμανουήλ Ρίζος  το θέμα: «Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής / υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ)».

Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από μέρους των επιμορφούμενων Εκπαιδευτικών κι αναπτύχθηκε πλούσιος και γόνιμος διάλογος. Κοινή πεποίθηση όλων ήταν η διαπίστωση πως τέτοιου είδους επιμορφωτικές συναντήσεις προσφέρουν πολλά στους Εκπαιδευτικούς της πρώτης γραμμής, αυτούς που αγωνίζονται καθημερινά μέσα στην τάξη για να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά του ελληνικού λαού γνώσεις, αξίες,  ιδανικά και γι’ αυτό  πρέπει να επαναλαμβάνονται σε τακτική βάση.

Αξίζουν συγχαρητηρίων όλοι οι συνδιοργανωτές, οι αξιότιμοι καθηγητές για τις ποιοτικές εισηγήσεις τους και οι Εκπαιδευτικοί των δύο Εκπαιδευτικών Περιφερειών, που συμμετείχαν με ενδιαφέρον κι ενεργό τρόπο στην όλη επιμορφωτική διαδικασία. Ειδικά πρέπει να συγχαρούμε τον εμπνευστή και βασικό οργανωτή της επιμορφωτικής ημερίδας τον Σχολικό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Σαϊτάκη, έναν δημοκρατικό άνθρωπο ήπιων τόνων, ο οποίος υπηρετεί σ’ αυτή τη θέση, επί σειράν ετών, με γνώμονα τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της Δημόσιας Παιδείας και των Λειτουργών της, ευρισκόμενος πάντοτε στο πλευρό των Εκπαιδευτικών και δη των νέων. Γι’ αυτό κι έχει την αγάπη και την εκτίμηση όλων των συναδέλφων του.

Γιάννης Μητράκος   

Έκθεση εικόνων

{gallery}128619{/gallery}
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti