Συνδέεται με την ΕΟ Σπάρτης-Τρίπολης το Λεύκτρο-Σπάρτη!

Παρουσιάστηκε η μελέτη του νέου έργου με προϋπολογισμό 467.000 ευρώ

Τρίτη, 13 Ιούνιος 2017 16:42 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνδέεται με την ΕΟ Σπάρτης-Τρίπολης το Λεύκτρο-Σπάρτη!

Παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδαμαντίας Τζανετέα και εκπροσώπων των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Λακωνίας, παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, στο Διοικητήριο, η μελέτη: «Σύνδεση του νέου αυτοκινητοδρόμου Λεύκτρο- Σπάρτη με την υπάρχουσα εθνική οδό Τρίπολης Σπάρτης με παράλληλη εξυπηρέτηση των παρακείμενων οικισμών»  από την ανάδοχο μελετητική εταιρία.

Η μελέτη, προϋπολογισμού 467.400 ευρώ, προβλέπει βελτίωση του δρόμου από τα Περιβόλια προς την Πελλάνα και σύνδεσή του με τον νέο αυτοκινητόδρομο Λεύκτρο-Σπάρτη και στη συνέχεια βελτίωση του δρόμου από τον κόμβο Πελλάνας προς Κονιδίτσα –Σελλασία  με προσαρμογή στον υπάρχουσα εθνική οδό Τρίπολης- Σπάρτης, στο ύψος της Σελλασίας. Η συνολική παρέμβαση είναι περίπου 15 χιλιόμετρα και αφορά στην αναβάθμιση ολόκληρου του οδικού άξονα καθώς και βελτιώσεις-ευθυγραμμίσεις.

Η αντιπεριφερειάρχης κ. Ντία Τζανετέα, με την ευκαιρία παρουσίασης της μελέτης, επεσήμανε ότι «πρόκειται για ένα έργο που προγραμματίστηκε με στόχο να ενώσει τους δύο βασικούς οδικούς άξονες εισόδου προς την Λακωνία, εξυπηρετώντας παράλληλα τους παρακείμενους οικισμούς του Ταϋγέτου και του Πάρνωνα». Η κ. Τζανετέα τόνισε πως «με την  υλοποίηση του έργου, οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών θα έχουν συντομότερη και  ασφαλέστερη πρόσβαση στα όμορα αστικά κέντρα».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάντε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος