Απαγορευτικό κυκλοφορίας στα δάση της Λακωνίας

Κατά τις ημέρες υψηλού κινδύνου για φωτιά - Δείτε τις περιοχές όπου θα υπάρχουν περιορισμοί

Τετάρτη, 14 Ιούνιος 2017 13:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απαγορευτικό κυκλοφορίας στα δάση της Λακωνίας

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχηµάτων και την παραµονή εκδροµέων στα δασικά συµπλέγµατα Πάρνωνα, Αν. Ταϋγέτου, Ζάρακα, αναδασώσεις Βρεσθένων και Βασιλακίου, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2017, τις ηµέρες που υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς µε δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5, αποφάσισε η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας.

Επίσης, κατά την ίδια χρονική περίοδο, με δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς  4 και 5, θα απαγορεύεται η διέλευση περιπατητών στο φαράγγι του Οιτύλου (από ΕΟ Αρεόπολης–Καλαµάτας µέχρι την ΙΜ Σπηλαιώτισσας), καθώς και η διέλευση οχηµάτων στο δρόµο από Μονή ∆εκούλου προς Φαβάτου.

Εξαιρούνται του µέτρου της απαγόρευσης κάτοικοι και κτηνοτρόφοι που διαµένουν ή δραστηριοποιούνται σε συγκεκριµένες θέσεις εντός των ανωτέρω δασικών συµπλεγµάτων, καθώς και οι έχοντες ειδική άδεια του ∆ασαρχείου της περιοχής.

Επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχηµάτων, καθ’ όλο το 24ωρο στους κατωτέρω δρόµους:

∆ασικό Σύµπλεγµα Πάρνωνα
1.  Από Καρυές προς Αγ. Πέτρο Κυνουρίας Π.Ε. Αρκαδίας.
2. Από Βαµβακού µέσω του δάσους προς Αγ. Πέτρο, προς καταφύγιο ΕΟΣ, προς Καστάνιτσα, προς Πολύδροσο,  προς Αγριάνους και προς Καλλιθέα.
3.  Από καταφύγιο ∆ασαρχείου Σπάρτης προς Αγ. Βασίλειο, Πλατανάκι, Παλαιοχώρι και Κοσµά.
4.  Από Πολύδροσο µέσω θέσης «Ψητό» προς Κοσµά.
5.  Από Βασαρά προς Βέροια – Πολύδροσο – Μονή Αγ. Αναργύρων.

∆ασικό Σύµπλεγµα Αν. Ταϋγέτου
1.  Από Μυστρά προς Ταϋγέτη µέχρι Κατασκηνώσεις.
2.  Από Ανώγεια προς Σωτήρα,Σοχά, Αναβρυτή – Αγ. Ιωάννη.
3.  Από Παλαιοπαναγιά προς θέση « Μαγγανιάρη » µέχρι τη θέση «Βάρδα» και καταφύγιο Ταϋγέτου.
4.  Από Ξηροκάµπι µέχρι Κουµουστά.
5.  Από Γοράνους µέχρι Μονή Γόλας.

Επισημαίνεται ότι από την προηγουµένη ημέρα, όταν δηµοσιοποιείται ο ηµερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραµµατείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), θα παρουσιάζονται και οι περιοχές που θα εφαρµόζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας οχηµάτων και εκδροµέων στις οποίες εκτιµάται κατάσταση κινδύνου 4 (πολύ υψηλή) και 5 (κατάσταση συναγερµού).

Σημειώνεται ότι οι παραβάτες διώκονται και τιµωρούνται, σύµφωνα µε το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα. 

Σύμφωνα με την ΠΕ Λακωνίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου θα διενεργούνται έλεγχοι από εξουσιοδοτηµένα όργανα και γι’ αυτό καλούνται να συνδράµουν το έργο και την προσπάθεια των αρµοδίων υπηρεσιών και φορέων, ώστε η αντιπυρική περίοδος να στεφθεί από επιτυχία.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάντε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος