80 θέσεις για τέσσερις ειδικότητες στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Σπάρτης

Έως 31/8 η υποβολή αιτήσεων

Τετάρτη, 14 Ιούνιος 2017 18:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
80 θέσεις για τέσσερις ειδικότητες στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Σπάρτης

Από τον Οργανισµό Απασχόλησης Εργατικού ∆υναµικού ανακοινώνεται ότι κατά το σχολικό έτος 2017-18, θα εισαχθούν στις Επαγγελµατικές Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕ∆ Σπάρτης 80 μαθητές, προκειµένου να εκπαιδευτούν στις παρακάτω ειδικότητες: 1. Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής (20 μαθητές), 2. Τεχνίτες Υποστήριξης Συστηµάτων Υπολογιστών (20 μαθητές), 3. Υπαλλήλων ∆ιοικητικών Καθηκόντων (20 μαθητές), 4.  Τεχνιτών Θερµικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων (20 μαθητές).

H μαθητεία είναι το σύστηµα επαγγελµατικής και τεχνικής εκπαίδευσης που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση του µαθητή στο σχολείο µε την εκπαίδευση σε πραγµατικές συνθήκες εργασίας (on-thejob training). Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόµενος νέος, εκτός από τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις και επαγγελµατική εµπειρία στην αγορά εργασίας. Στη διάρκεια των σπουδών τους οι µαθητές των ΕΠΑΣ, το πρωί πραγµατοποιούν μαθητεία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή δηµοσίου τοµέα σε θέσεις συναφείς µε την ειδικότητά τους, ενώ το απόγευµα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά µαθήµατα στο σχολείο. Η φοίτηση στις ΕΠΑΣ είναι διετής και οι µαθητές πρέπει να είναι απόφοιτοι της Α΄ τάξης Λυκείου τουλάχιστον.

Στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ παρέχονται: 1. Σύγχρονα και πλήρως εξοπλισµένα εργαστήρια, 2. Απαραίτητα βιβλία - βοηθήµατα, 3. Έµπειρο και άρτια καταρτισµένο εκπαιδευτικό προσωπικό, µόνιµο και έκτακτο, 4. Κατά τη διάρκεια της μαθητείας/πρακτικής άσκησης οι εκπαιδευόµενοι αµείβονται και ασφαλίζονται από τους εργοδότες, για τους οποίους ο ΟΑΕ∆ έχει θεσπίσει κίνητρα, προκειµένου να διευρυνθεί ο αριθµός των απασχολουµένων µαθητών, 5. Σπουδαστική άδεια µέχρι 30 ηµέρες µε αποδοχές, 6. Επίδοµα στέγασης και σίτισης σε όσους έχουν τις προϋποθέσεις, 7. Αναβολή στράτευσης.

∆ικαίωµα υποβολής αίτησης έχουν οι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α΄ τάξης Επαγγελµατικών Λυκείων ή Γενικών Λυκείων και έχουν γεννηθεί τα έτη 1994-2001.

Αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται από 12/6 έως 31/8/2017 στη γραµµατεία της ΕΠΑΣ  Μαθητείας Σπάρτης στο Παρόρι, κατά τις εργάσιµες ηµέρες και ώρες.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα του Οργανισµού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr, στην ΕΠΑΣ Μαθητείας Σπάρτης ή στο τηλ.  27310 82270.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάντε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος