Πατέρας αστυνομικού καλλιεργούσε κάνναβη στη Σπάρτη!

Εμπλέκονται σε κύκλωμα που αντάλλασε χασίς με ηρωίνη από την Τουρκία

Πέμπτη, 15 Ιούνιος 2017 17:09 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πατέρας αστυνομικού καλλιεργούσε κάνναβη στη Σπάρτη!

Μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών που είχε δράση και στη Σπάρτη, εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ, μετά από πολύμηνες έρευνες σε Αττική, Σπάρτη και Πρέβεζα. Όπως γράφει το NewsIt.gr, πρόκειται για δύο οργανώσεις, που ενώθηκαν στα πρότυπα της μαφίας. Το κύκλωμα συγκροτούσαν Έλληνες, Αλβανοί αλλά και Σύροι μετανάστες, που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες χασίς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt.gr, τα μέλη του κυκλώματος έφερναν χασίς από την Αλβανία, το οποίο διακινούσαν σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, από τις καλλιέργειες στη Σπάρτη και την Πρέβεζα, οι Σύροι μετέφεραν το χασίς με δύο ταχύπλοα σκάφη στην Τουρκία, όπου είχαν αναπτύξει σχέσεις με την τουρκική μαφία. Με αφορμή την κορύφωση της τουριστικής περιόδου, στη γειτονική χώρα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για χασίς. Έτσι, σύμφωνα με το NewsIt, το ελληνοαλβανικό κύκλωμα «αντάλλαζε» το χασίς με την ηρωίνη, την οποία στη συνέχεια διακινούσε στην Ελλάδα ή την εξήγαγε στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθη ένας αστυνομικός που υπηρετούσε στην Ασφάλεια Πειραιά και είχε καθοριστικό ρόλο στο κύκλωμα, καθώς συμμετείχε στις μεταφορές των ναρκωτικών. Ανάμεσα στους 24 συλληφθέντες, φέρεται να είναι και ο πατέρας του αστυνομικού, ο οποίος καλλιεργούσε κάνναβη σε περιοχή της Σπάρτης.