Άγονες οι εργολαβίες για καταπολέμηση του δάκου σε 7 περιοχές της Μονεμβασιάς

Ενημέρωση από την ΠΕ Λακωνίας

Παρασκευή, 16 Ιούνιος 2017 17:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Άγονες οι εργολαβίες για καταπολέμηση του δάκου σε 7 περιοχές της Μονεμβασιάς

Στο πλαίσιο του ηλεκτρονικού, διεθνή, διαγωνισμού του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου με δολωματικούς ψεκασμούς, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι κατά την εξέλιξη του διαγωνισμού και έως τις 15/6  έχουν υποβληθεί αποδεκτές προσφορές για 33 εργολαβίες από τις 40 που υποδιαιρείται το έργο για το 2017.

Σε επτά εργολαβίες δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον και δεν υπέβαλε προσφορά κανένας εργολάβος, με αποτέλεσμα το έργο στις κάτωθι περιοχές να κηρυχθεί άγονο. Αναλυτικά οι εργολαβίες στις οποίες δεν έχουν υποβληθεί προσφορές είναι: 1.    Αγγελώνα-Άγιος Ιωάννης Μονεμβασίας, 2. Τάλαντα, 3. Άγιος Νικόλαος Μονεμβάσιας, 4. Νόμια, 5. Άγιος Νικόλαος Βοιών (τμήμα), 6. Παπαδιάννικα, 7. Φοινίκι.

Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερόμενα καθώς και το νομικό πλαίσιο:
1.Την παράγραφο ΙΙΙ του υπ αριθμόν 2354/27183/02-03-2016 εγγράφου του ΥΠΑΑΤ «Στην περίπτωση που υπάρχει καθυστέρηση ημερομηνίας έναρξης του πρώτου ψεκασμού μετά την 15 Αυγούστου, οι δαπάνες που δημιουργούνται δεν θεωρούνται επιλέξιμες».
2. Το γεγονός ότι το άγονο μέρος του διαγωνισμού ως τμήματα διεθνούς διαγωνισμού δεν επιτρέπεται να αλλάξουν οι τεχνικές προδιαγραφές που έχουν παγιωθεί με την 106956/16186/27-04-2017 διακήρυξη.
3. Την παράγραφο 15 του εισηγητικού κεφαλαίου της 106956/16186/27-04-2017  διακήρυξης που αφορά την  δυνατότητα της  Αναθέτουσας  Αρχής να προσφύγει  στην διαδικασία της  διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση κατά το άρθρο 32 του Ν. 4412/2016,

η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής θα εισηγηθεί την οικονομική επιτροπή  Περιφέρειας Πελοποννήσου, τη συνέχιση του διαγωνισμού για τα τμήματα που προαναφέρθηκαν με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση,   κατά το άρθρο 32 του Ν. 4412/2016.

Εκτίμηση της Υπηρεσίας για την  αδυναμία σύστασης  συνεργείων στις  εν λόγω  περιοχές είναι «κυρίως, η έλλειψη ενδιαφέροντος από οδηγούς γεωργικών ελκυστήρων να εργαστούν  στο  πρόγραμμα».

Όπως σημειώνει η Υπηρεσία, «μια σοβαρή  ιδιαιτερότητα για τις περιοχές που είναι άγονες από υποψήφιο εργολάβο είναι η πρωιμότητα ωρίμανσης του ελαιοκάρπου. Τηρώντας τη νόμιμη διαδικασία, η πιθανή εκτέλεση πρώτου ψεκασμού στις εν λόγω περιοχές από τον προσωρινό μειοδότη θα είναι το διάστημα 1 Αυγούστου έως 14 Αυγούστου. Πρώτος  ψεκασμός στην εν λόγω περιοχή αυτό το διάστημα είναι αναποτελεσματικός και θα πρέπει  οι παραγωγοί να ενημερωθούν να καλύψουν τον πρώτο ψεκασμό το πρώτο δεκαήμερο Ιουλίου με ευθύνη τους, προκειμένου ο προσωρινός μειοδότης να συνεχίσει το έργο από το προβλεπόμενο διάστημα (πρώτο δεκαήμερο Αυγούστου) για την αύξηση της  αποτελεσματικότητας του έργου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος