Την Τετάρτη η απόφαση για τις ανεμογεννήτριες στη Μάνη

Δευτέρα, 19 Ιούνιος 2017 17:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Την Τετάρτη η απόφαση για τις ανεμογεννήτριες στη Μάνη

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου αναμένεται η εκδίκαση (εξ’ αναβολής από τις 9 Μαΐου), στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, της προσφυγής 28 εθνικών συλλόγων και συλλόγων της Μάνης κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη κορυφογραμμή του Σαγγιά της Μάνης (περιοχή NATURA).

Όπως υποστηρίζουν οι Σύλλογοι, οι αποφάσεις της Πολιτείας για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών είναι αντισυνταγματικές και παράνομες, ενώ η κατασκευή τους θα επιφέρει μη αναστρέψιμες συνέπειες στη φυσική και πολιτισμική κληρονομιά της περιοχής της Μάνης. Ακόμη, υποβλήθηκαν μηνύσεις στην Εισαγγελία Γυθείου για παραβίαση των περιορισμών που θέτει η εγκεκριμένη από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετική μελέτη. Σύμφωνα με τους μηνυτές, είναι δεδομένο ότι η εγκατάσταση των πρώτων 42 ανεμογεννητριών βιομηχανικού τύπου στην κορυφογραμμή του Σαγγιά θα υποβαθμίσει τη Μάνη σε βιομηχανική περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος