Επιχορηγήσεις για τον ανεμοστρόβιλο σε επιχειρήσεις του Δ. Ευρώτα

«Πράσινο φως» από το Υπουργείο Οικονομικών - Όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

Τρίτη, 20 Ιούνιος 2017 15:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιχορηγήσεις για τον ανεμοστρόβιλο σε επιχειρήσεις του Δ. Ευρώτα

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών η παροχή επιχορήγησης για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν σε επιχειρήσεις από τον ανεμοστρόβιλο της 21ης Σεπτεμβρίου 2015 στη ΔΕ Σκάλας Δήμου Ευρώτα, όπως ενημερώνει το γραφείο αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λακωνίας.

Η επιχορήγηση παρέχεται για την αντιμετώπιση ζημιών των επιχειρήσεων οι οποίες έχουν καταγραφεί από την αρμόδια επιτροπή αποτίμησης ζημιών της Περιφέρειας και συνίσταται σε δωρεάν χρηματική ενίσχυση του Δημοσίου, ίσης με το 30% του συνόλου της εκτιμηθείσας ζημιάς από την ανωτέρω επιτροπή της Περιφέρειας.

Η επιχορήγηση καταβάλλεται στους δικαιούχους από την Γενική Δ/νη Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, μετά από προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών στη Δ/νση Βιομηχανικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του ίδιου Υπουργείου:

1) Βεβαίωση της Περιφέρειας (Δ/νση Ανάπτυξης) στην οποία  εμφανίζεται αναλυτικά το ύψος των ζημιών.

2) Πρακτικό εκτίμησης ζημιών υπογεγραμμένο από την αρμόδια επιτροπή καταγραφής και εκτίμησης ζημιών της περιφέρειας.

3) Βεβαίωση ΔΑΕΦΚ της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την οποία βεβαιώνεται ότι δεν έχει εγκριθεί δωρεάν κρατική αρωγή για τις ίδιες  ζημιές κτισμάτων ούτε εκκρεμεί σε αυτή σχετική αίτηση.

4) Υπεύθυνη Δήλωση ότι ο δικαιούχος δεν αποζημιώνεται από άλλον φορέα για τις ίδιες ζημιές. Ζημίες οι οποίες καλύπτονται από ασφαλιστήριο συμβόλαιο αποζημιώνονται μόνο κατά το μέρος που υπερβαίνουν το ποσό που εισπράχθηκε από την ασφαλιστική εταιρεία.

5) Βεβαίωση της ασφαλιστικής εταιρείας στην οποία εμφανίζεται το συνολικό ύψος αποζημίωσης που έλαβε ή πρόκειται να λάβει ο δικαιούχος ή Υπεύθυνη Δήλωση του δικαιούχου ότι η ζημιωθείσες εγκαταστάσεις  κλπ. δεν είναι ασφαλισμένες.

6) Πιστοποιητικό πρωτοδικείου των τελευταίων 30 ημερών περί μη πτώχευσης.

7) Λοιπά δικαιολογητικά εκταμίευσης όπως προβλέπονται στο άρθρο 3 παρ. 3 περ. ε της υπ’ αριθμ. 20725/Β.979/10-05-2011(1207/Β΄/14-06-2011) Υπουργικής Απόφασης.

Η επιχορήγηση καταβάλλεται εντός τεσσάρων ετών από την επέλευση του ανεμοστρόβιλου.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάντε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος