Το 7ο Δημοτικό Σπάρτης τίμησε το σχολικό σύμβουλο Ι. Σαϊτάκη

   

Τετάρτη, 21 Ιούνιος 2017 14:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το 7ο Δημοτικό Σπάρτης τίμησε το σχολικό σύμβουλο Ι. Σαϊτάκη

Στο πλαίσιο της τελετής λήξης του σχολικού έτους 2016 – 17 και μιας υπέροχης γιορτής, με πρόταση του διευθυντή, κ. Παναγιώτη Τρακάκη, ο Σύλλογος διδασκόντων του 7ου Δημοτικού Σχολείου (Καλογωνιά), επέδωσε τιμητική πλακέτα στο σχολικό σύμβουλο 1ης & 2ης Περιφέρειας Λακωνίας, δρα Ιωάννη Σαϊτάκη, για το ήθος, την ευγένεια και την προσφορά του στην εκπαίδευση.

Αιφνιδιασμένος ευχάριστα ο κ. Σαϊτάκης, με αυθόρμητο και πηγαίο λόγο, γεμάτο συγκίνηση, ευχαρίστησε για την άκρως τιμητική γι’ αυτόν πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών και επεσήμανε ανάμεσα στα άλλα:  

«Κύριε Διευθυντά, αγαπητοί συνάδελφοι,

σας ευχαριστώ από βάθους καρδιάς για την ευαισθησία και την καλοσύνη σας να τιμήσετε τη μετριότητά μου.

Υπάρχουν πράγματα στην εφήμερη ζωή μας που είναι πιο ακριβά, πιο πολύτιμα από τα υλικά αγαθά, τα οποία είναι ρευστά, φθαρτά και διαρκώς μεταβαλλόμενα.

Η καλοσύνη, η αγάπη, η αλληλεγγύη, η πνευματική καλλιέργεια, οι διανθρώπινες σχέσεις, αποτελούν αγαθά ανεκτίμητα, πολύτιμες αρετές… αυτές τις άϋλες, τις αναλοίωτες οντότητες, οι οποίες ορίζουν και καθορίζουν τις υπαρξιακές μας αναζητήσεις.

Υπάρχουν πρόσωπα αλλά και  στιγμές που μας συγκινούν με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Είναι αυτές οι ξεχωριστές στιγμές που βιώνει ένας άνθρωπος χάρις στη γενναιοδωρία, στη μεγαλοψυχία των συνανθρώπων του και μάλιστα των συναδέλφων του.

“Πολλών χρημάτων κρείττων ο παρά του πλήθους έπαινος”,  έλεγε ο Ισοκράτης,   Κύριε Δ/ντά και αγαπητοί συνάδελφοι, πυρφόροι της γνωστικής συνείδησης, προσανατολισμένοι στην εκτέλεση των καθηκόντων σας «ως δει και ως χρει», έχετε δημιουργήσει ένα εξαιρετικό κλίμα εργασίας και προσφοράς, μέσα σε ένα πνεύμα σύμπνοιας, παραδειγματικής αποτελεσματικότητας, κοινωνικότητας, ευγένειας και ήθους∙ η επιμέλεια, η καλοπροαίρεση, η ομοθυμία, η καλή συεργασία με τις υπερκείμενες αρχές, τους γονείς των μαθητών και τους υπόλοιπους φορείς της εκπαίδευσης, αλλά και της κοινωνίας γενικότερα, μας εμπνέει και μας κάνει υπερήφανους.

Εύχομαι σε όλες και όλους να μη χάσετε ποτέ την αισιοδοξία, τη μαχητικότητα και την ευθυκρισία σας, έχοντας συνείδηση της τύχης που σας έφερε σ’ αυτόν το χώρο και της δύναμης που κατέχετε ως παιδαγωγοί».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος