Μια εξαιρετική αποχαιρετιστήρια γιορτή στο 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, 28 Ιούνιος 2017 18:05 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μια εξαιρετική αποχαιρετιστήρια γιορτή στο 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου, το 1ο  Γυμνάσιο Σπάρτης διοργάνωσε αποχαιρετιστήρια γιορτή για το σχολικό έτος 2016-17, καθώς και  για τους μαθητές της Γ΄ τάξης.  Η γιορτή  περιλάμβανε πλούσιο πρόγραμμα με μουσική, εδέσματα και χορό.

Στην αρχή παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της κ. Παπασταθάκη και κ. Θεοδωρακοπούλου «Μουσικό σεργιάνι», ένα μουσικό ταξίδι στα είδη, συνθέτες και χορούς της ελληνικής μουσικής του 20ου αι. με ελαφρό- αρχοντορεμπέτικο- έντεχνο-λαϊκό-σύγχρονο τραγούδι. Ακολούθησε  κοινή παρουσίαση των Πολιτιστικών Προγραμμάτων «Κύπρος – Μικρά Ασία – Πόντος: Ταξίδι μνήμης», «Αλησμόνητες πατρίδες: Χθες … σήμερα» των κ. Σακελλαρόπουλου -Τσερώνη- Παπαγεωργίου Βλαχολιά –Μανώλη και «Τα πέτρινα γεφύρια στη δημοτική ποίηση-θρύλοι-παραδόσεις», «Αρχιτεκτονική και σημασία των γεφυριών τόσο στην παλιά όσο και στη σύγχρονη εποχή της μεγάλης τεχνολογικής ανάπτυξης. Μια αναδρομή στις γέφυρες ζωής-γέφυρες ανθρωπίνων σχέσεων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα» των κ. Ανεζύρη-Μπαθούλη-Βλαχολιά-Βλαχουτσάκου-Περγαντή.

Ο κ. Παπαγεωργίου, με το πολιτιστικό του πρόγραμμα, ταξίδεψε το κοινό σε  μια «Ζωή σε ένα φανταστικό Βασίλειο»  και παρουσίασε τις δραστηριότητες των ομάδων του, ενώ η κ.  Βλαχουτσάκου παρουσίασε το  εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής και νέων τεχνολογιών.
Έγινε αναφορά στο  2ο Πανελλήνιο βραβείο στην κατηγορία project που κατέκτησε το σχολείο στο  Πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα/διαγωνισμό: «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες» με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους κ. Βλαχολιά- Βλαχουτσάκου-Μανώλη-Σακελλαρόπουλο.

Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο από την πετυχημένη εκδρομή της α΄ τάξης στο Διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών  Ελευθέριος Βενιζέλος. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με το β΄ μέρος  του «Μουσικού σεργιανιού».

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης αποχαιρέτησαν με ευχαριστίες και δώρα τον κ. Σταύρο Περγαντή που ολοκλήρωσε τη θητεία του ως διευθυντής στο σχολείο.

Η γιορτή έκλεισε με απονομή αναμνηστικών από το Σύλλογο Γονέων & κηδεμόνων στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, μουσική, εδέσματα και χορό.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης γι’ αυτήν την εξαιρετική γιορτή που παρουσίασαν και η οποία πρέπει να αποτελεί παράδειγμα και πηγή έμπνευσης και γι’ άλλες σχολικές μονάδες του τόπου.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος