Στο Δ. Ευρώτα μαθητές και εκπαιδευτικοί του προγράμματος Start up - Erasmus (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, 06 Ιούλιος 2017 16:51 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο Δ. Ευρώτα μαθητές και εκπαιδευτικοί του προγράμματος Start up - Erasmus (ΦΩΤΟ)

Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Start - up: Δεξιότητες για μελλοντικούς Οικο – Γεωργούς, υποδέχθηκε τη Δευτέρα (3/7), ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Γιάννης Γρυπιώτης.

Ο κ. Γρυπιώτης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στο δημαρχείο και τόνισε ότι η σύνδεση της Παιδείας με την παραγωγική δραστηριότητα είναι στόχος πρώτης προτεραιότητας. «Σ' αυτό το πλαίσιο συνεργαζόμαστε με Πανεπιστήμια και πολλούς φορείς, ώστε με την αξιοποίηση προγραμμάτων να δώσουμε στα σχολεία μας τα απαραίτητα εργαλεία κοινωνικής και παραγωγικής δραστηριότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι και το Erasmus+ που υλοποιείται την παρούσα περίοδο με βασικό πυρήνα τα σχολεία του Γερακίου και του Murfatlar της Ρουμανίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου το ΚΕΑΝ και το ερευνητικό κέντρο ΙΖΕS.

Όλο αυτό το διάστημα, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα αποκτήσουν εμπειρίες και γνώσεις για την αειφόρο ανάπτυξη τις σύγχρονες μορφές και δομές της γεωργίας, αλλά κυρίως η ψηφιακή πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί θα αποτελέσει μια ανοικτή τράπεζα ιδεών για τους μελλοντικούς γεωργούς.

«Είναι ευτυχής συγκυρία για τον Δήμο μας αυτή η συνεργασία που μελλοντικά θα έχουν συμμετοχή και άλλα σχολεία του Δήμου μας», κατέληξε ο κ. Γιάννης Γρυπιώτης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και πήραν τον λόγο ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Παπαδάκος, ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ κ. Σταύρος Μηλιώνης, ο αν. καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Δημήτριος Λέκκας, ο δ/ντης του Γυμνασίου Γερακίου κ. Αντώνης Χριστοφοράκος, καθώς και καθηγητές και μαθητές από τα γυμνάσια του Γερακίου και του Murfatlar της Ρουμανίας.

Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη και ξενάγηση στον κήπο του Ιπποκράτη και την βιοκλιματική Πλατεία των Πηγών.

Την Τρίτη (4/7), εκτός των μαθημάτων, έγινε επίσκεψη στο βυζαντινό κάστρο του Γερακίου.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάντε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος