Αυξάνονται οι παραγωγοί του φραγκόσυκου στη Λακωνία

Τρίτη, 11 Ιούλιος 2017 15:05 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αυξάνονται οι παραγωγοί του φραγκόσυκου στη Λακωνία

Στην αναζήτηση λύσης που θα δώσει απαντήσεις στα προβλήματα διάθεσης και τυποποίησης τους προϊόντος τους βρίσκονται οι παραγωγοί φραγκόσυκου στη Λακωνία και ειδικότερα στην περιοχή της Μάνης.

Όπως μας αποκάλυψε ο παραγωγός Παναγιώτης Θωμόπουλος, «η προσπάθεια καλλιέργειας φραγκόσυκου βρίσκεται περίπου στον τέταρτο χρόνο για τους περισσότερους καλλιεργητές που τώρα, μέσα από αυτήν τη διαδρομή, κατανοούν τα προβλήματα που υπάρχουν στη διάθεση, στην τυποποίηση, αλλά και στον ανταγωνισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο υπουργείο δεν μας έχουν εντάξει ακόμα, αν και στην Κρήτη έχουν δημιουργηθεί ήδη τρεις συνεταιρισμοί».

Σε ό,τι αφορά τους καλλιεργητές φραγκόσυκου, ο Παναγιώτης Θωμόπουλος μας αποκαλύπτει ότι «σε ολόκληρη την Πελοπόννησο υπάρχουν περίπου 150 γνωστοί καλλιεργητές και το κύριο βάρος είναι στους νομούς Λακωνίας, Μεσσηνίας και Αργολίδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Μεσσηνία υπάρχει και φυτώριο φραγκοσυκιάς και όπως μας αποκάλυψε ο καλλιεργητής Φώτης Τζώρτζης, «η κίνηση μέσα από το φυτώριο αποδεικνύει ότι το φραγκόσυκο είναι προϊόν ανερχόμενο στην παραγωγή».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάντε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών