Το «ευχαριστώ» του Κ. Γραφάκου στους πυροσβέστες

Για τη μεγάλη πυρκαγιά στη Μάνη

Σάββατο, 15 Ιούλιος 2017 09:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το «ευχαριστώ» του Κ. Γραφάκου στους πυροσβέστες

Τις ευχαριστίες του προς όλους τους πυροσβέστες που ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες στη μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε τη Μάνη, πριν από λίγες ημέρες, απευθύνει ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, επιπυραγός κ. Κωνσταντίνος Γραφάκος.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Μετά την λήξη την καταστροφικής πυρκαγιάς στη Μάνη, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω έναν έναν ξεχωριστά, τους πυροσβέστες που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, επιτέθηκαν στην πύρινη λαίλαπα με γνώση, τόλμη και αυτοπεποίθηση και τελικά οι πληγές από την πυρκαγιά στον Παρασυρό παρέμειναν επιφανειακές.

Όλα ξεκίνησαν την Κυριακή 2 Ιουλίου στις 18:06 που με απόφασή μου μετά από ενημέρωση του Δημάρχου κυρίου Πέτρου Ανδρεάκου και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα άλλου προσωπικού, κάλεσα τον Εθελοντή Πυροσβέστη Λεωνίδα Περδικάρη  και τον Εθελοντή της Ε.Ο.Δ. Γιάννη Κληροδέτη να έλθουν μαζί μου με όσα άτομα μπορούν να βρουν για να αντιμετωπίσουμε την πυρκαγιά που έμπαινε στον Παρασυρό. Αμέσως δέχτηκαν και αφού ανέφερα στο κέντρο της Υπηρεσίας μου την κίνηση αυτή, ξεκίνησα μαζί με ένα υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα που εκτός από τα δύο μέλη του πληρώματος ήταν μαζί και οι Εθελοντές Πυροσβέστες Γιώργος Πουλυμενάκος και Αντώνης Χρόνης.

Η κατάσταση απαιτούσε εκκένωση του χωριού, μετακίνηση των ατόμων σε ασφαλές σημείο και κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Οι δύο πρώτοι εθελοντές μαζί με την Εθελόντρια της Ε.Ο.Δ. Βικτώρια Δεμέστιχα και τον Εθελοντή της Ε.Ο.Δ. Αντώνη Μαρκάκη, με το που έφτασαν στο σημείο, κάναμε αμέσως εκκένωση κι έτσι εξασφαλίσαμε τους κατοίκους που σε αντίθετη περίπτωση θα κινδύνευε άμεσα η ζωή τους.

Με τους άλλους δύο Εθελοντές και μαζί με τους Πυροσβέστες Δημήτρη Κουτάκο, Κώστα Αγραπίδη και  Σαράντο Κωστάκο, πέσαμε στη μάχη με τις φλόγες που είχαν πλέων μπει στο χωριό.

Στόχος: “Να μην μας καεί άνθρωπος, να μην μας καεί σπίτι”.

Κατάσβεση σε αυλές σπιτιών που είχαν ελιές, σε σημεία με συγκεντρωμένα καυσόξυλα για τον χειμώνα, σε χώρους με παλαιά οικοσκευή, σε οικόπεδα με ξηρή βλάστηση…

Τελικά ο σκοπός επετεύχθη!

Κανένας άνθρωπος με το παραμικρό πρόβλημα για την υγεία του.

Κανένα σπίτι με ζημιές (εντός οικίας) από την πυρκαγιά.

Με την τελική κατάσβεση από τους Πυροσβέστες μας Χρήστο Σακκά, Παναγιώτη Βαφάκο και Ευθύμη Αϊβαλιώτη, ακολουθώντας τις εντολές του Υποστρατήγου Συντονιστή Πάτρας και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Βασίλειο Ματθαιόπουλο (που έφτασε στην πυρκαγιά μετά από πολύωρο ταξίδι), παραδώσαμε το χωριό τους κατοίκους του λίγο μετά τις 3:00 το πρωί!

Απευθύνομαι στους Εθελοντές Πυροσβέστες με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση.

Σας ευχαριστώ θερμά και σας δηλώνω τον σεβασμό μου!

Χάρις σε  εσάς, και με την δική σας αυταπάρνηση, καταφέραμε και μειώσαμε στο ελάχιστο τις πληγές από την καταστροφική πυρκαγιά στην Μάνη που έφτασε και πέρασε και από τον Παρασυρό.

Όλοι εμείς οι πυροσβέστες έχουμε καθήκον και αυτό κάναμε. Εσείς έχετε ψυχή, διάθεση και αίσθημα κοινωνικής προσφοράς!

Είστε ξεχωριστεί άνθρωποι και είναι τιμή μου που με εμπιστευθήκατε και πέσαμε όλοι μαζί στην φωτιά!

Σας ευχαριστώ πολύ!»

Φωτο: Παναγιώτης Μπαχτης (www.fire.gr)


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάντε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος