Ρώτησαν για τις μελέτες οι «Ενωμένοι Πολίτες Δ. Σπάρτης»

Παρασκευή, 28 Ιούλιος 2017 10:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ρώτησαν για τις μελέτες οι «Ενωμένοι Πολίτες Δ. Σπάρτης»

Να ενημερωθεί για την πορεία μελετών που είχε υλοποιήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Σπάρτης, ζήτησε να πληροφορηθεί η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Ενωμένοι Πολίτες Δ. Σπάρτης», κατά τη διάρκεια του ΔΣ Σπάρτης που έλαβε χώρα την περασμένη Δευτέρα (24/7) στο Μυστρά.

Η σχετική αίτηση των «Ενωμένων Πολιτών Δ. Σπάρτης», που εισηγήθηκε και υπογράφει ο κ. Χρήστος Μπουγάδης, έχει ως εξής:

«Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε κάνει κάποιες σημαντικές μελέτες. Άλλες τις είχε ξεκινήσει κι άλλες τις είχε ολοκληρώσει:
1. Χωροταξικό Δημοτικής Ενότητας Μυστρά.
Γνωρίζουμε ότι ο μελετητής είχε στείλει την σχετική μελέτη στην πολεοδομία το φθινόπωρο του 2016 και ακόμα δεν την έχετε βγάλει προς διαβούλευση. Και ρωτώ: “Είστε διατεθειμένοι να βάλετε χρήματα από τον προϋπολογισμό για να δημοπρατήσετε τη δεύτερη φάση του χωροταξικού που είναι ο πολεοδομικός σχεδιασμός;”
2. Αποχέτευση Δημοτικής Ενότητας Μυστρά και σύνδεσή της με τον Βιολογικό Σπάρτης
3. Ανάπλαση-πλακόστρωση πλατείας Αγίου Ιωάννου
4. Κλειστό κύκλωμα άρδευσης Παρορίου
5. Σύνδεση νέας δεξαμενής Μυστρά
6. Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Σαλβαρά

Επίσης ο Δήμος Μυστρά είχε έτοιμες δύο μελέτες οδοποιίας, μία για τα ορεινά χωριά του Δήμου και μία για τα πεδινά, τις οποίες είχε προτείνει προς ένταξη στο τότε πρόγραμμα “Αλέξανδρος Μπαλτατζής”.

Κατόπιν όμως αλλαγής της κυβέρνησης το πρόγραμμα αυτό ακυρώθηκε. Εσείς τώρα έχετε τη διάθεση να επικαιροποιήσετε τις μελέτες αυτές και να τις εντάξετε σε νέο πρόγραμμα;

Επίσης, τι ενέργειες έχουν γίνει στα τρία χρόνια που είστε στο τιμόνι του Δήμου όσον αφορά στις παραπάνω μελέτες και τι προτίθεστε να κάνετε στα επόμενα δύο;»

Πάντως, για τα ζητήματα που σχετίζονται με την ΤΚ Μυστρά, υπήρξε στιχομυθία σε έντονο ύφος μεταξύ του δημάρχου Σπάρτης Βαγγ. Βαλιώτη και του Χρ. Μπουγάδη, που διατελούσε χρέη επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, απόντος του Στ. Αργειτάκου, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.


DSC 0562


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάντε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος