Στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών η Μ. Μπελεγρή (ΦΩΤΟ)

Εξελέγη μέλος του τομέα «Europe Alive»

Παρασκευή, 28 Ιούλιος 2017 14:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών η Μ. Μπελεγρή (ΦΩΤΟ)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών [European Union Of Women]  πραγματοποίησε το  ετήσιο  συνέδριό της στη Πράγα, στο διάστημα μεταξύ 22 και 25 Ιουνίου.

Η εν λόγω Ένωση αποτελεί την απάντηση των γυναικών της Ευρώπης στην αμφισβήτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην προσπάθεια αποδυνάμωσής της. Σκοπός της Ένωσης  είναι  μια Ευρώπη  ολοκληρωμένη και ενιαία οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά. Οι Ευρωπαίες   αναγνωρίζουν την κοινή καταγωγή και ιστορία, το κοινό πεδίο δράσης και την κοινή τους πορεία στο παγκόσμιο γίνεσθαι όπως αυτό και αν εξελίσσεται. Ο βασικός κορμός της  Ένωσης είναι γυναίκες μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, των εθνικών κοινοβουλίων, των Ευρωπαϊκών περιφερειών, εκπρόσωποι  οργανώσεων και κομμάτων του  Ευρωπαϊκού τόξου, εκπρόσωποι κοινωνικών ομάδων, επαγγελματικών ή επιστημονικών ομάδων αλλά και μεμονωμένα  πρόσωπα που πιστεύουν στις αρχές της Ευρώπης.

Η  Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στο συνέδριο από εννέα μέλη, μεταξύ των οποίων η πρόεδρος του Ελληνικού Τομέα, δικηγόρος Αφροδίτη Μπλέτα, η αντιπρόεδρος πολιτευτής της  ΝΔ Αρκαδίας, Εύη Τατούλη, η Λάκαινα σύμβουλος Τουρισμού και Πολιτισμού Περιφ. Πελοποννήσου, Μαντώ Μπελεγρή και η εκπρόσωπος του Κέντρου Έρευνας  Περ. Πελοποννήσου Άννα Μαντά.

Στη  συνεδρίαση της ολομέλειας που έγινε στο Κοινοβούλιο της Τσεχίας,  οι πρόεδροι των επιτροπών προέβησαν σε  διαπιστώσεις, αντιμετώπιση  προβλημάτων [μεταναστευτικό, βία, δικαιώματα παιδιών κλπ] απολογισμούς δράσεων, προτάσεις και προγραμματισμούς.

Πραγματοποιήθηκε εκλογή νέας προέδρου της Ένωσης, αντιπροέδρων, προέδρων και μελών τομέων. Η Ελληνίδα αντιπρόεδρος Αφροδίτη Μπλέτα εξελέγη και για την επόμενη θητεία, η Εύη Τατούλη επίσης εξελέγη αντιπρόεδρος Τομέα και η  Μαντώ Μπελεγρή,  μέλος του τομέα «Europe Alive». Πρόκειται για τον τομέα που παρακολουθεί  τη σταθερότητα και την εξέλιξη της Ευρώπης μέσω των πολιτικών δυνάμεων που εκάστοτε εκπροσωπούν τα επί μέρους κράτη.

Η επόμενη συνεδρίαση της Ένωσης θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβρη στην Ισπανία. Παράλληλα, το Ελληνικό Τμήμα, που κατά την άνοιξη του 2017 παρουσίασε σειρά δράσεων, με κεντρική την συνεδρίαση της ολομέλειας των προέδρων που έγινε στην Παλαιά  Βουλή,  προγραμματίζει και τις επόμενες.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος