Εξαιρετικά δραστήριο το ΝΠ Πρόνοιας του Δ. Σπάρτης

Πλούσιο πρόγραμμα με πολιτισμό, ψυχαγωγία και ενημέρωση

Δευτέρα, 31 Ιούλιος 2017 17:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εξαιρετικά δραστήριο το ΝΠ Πρόνοιας του Δ. Σπάρτης

Το ΝΠ Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Σπάρτης, συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματός του ως εξής:
- Μετά τα ιαματικά λουτρά της Αιδηψού σε 200 μέλη του ΚΑΠΗ από 9 έως 23 Ιουνίου, μετέβησαν 50 μέλη του ΚΑΠΗ στην Πάρο και στην Αντίπαρο, για τρεις ημέρες, από 3 έως 5 Ιουλίου. Απ’ τα νησιά αυτά απεκόμισαν όλοι τις καλύτερες προσωπικές εντυπώσεις.
- Το παράρτημα ΚΑΠΗ Καστορείου με τη διευθύντρια του ΓΑΚ κ. Πέπη Γαβαλά, συνεχίζει την καταγραφή της προφορικής ιστορίας στα χωριά του Βόρειου Ταϋγέτου κατά το 21ο αιώνα.
- Το παράρτημα ΚΑΠΗ Καστορείου, παρουσίασε στις 12 Ιουλίου στους συνδημότες της περιοχής των «Βόρειων Δήμων» το ντοκιμαντέρ «ο Mανάβης» της παλιάς εποχής, που στα χωριά και τους ανθρώπους τους, προσέφερε όλες τις υπηρεσίες και κάλυπτε όλες τις ανάγκες τους στα ορεινά χωριά, σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το έργο προέβαλε αφιλοκερδώς το μέλος του ΔΣ του ΝΠ Πολιτισμού του Δήμου, Γεωργιάδης Βασίλειος, τον οποίο το ΝΠ ευχαριστεί θερμά. Την ηχητική κάλυψη ανέλαβε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Περιβολιών, κ. Κουρεμπής Γεώργιος. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο κ. Θεμιστοκλής Πατσιλίβας, η κ. Αντωνία Κώνστα, ο κ.  Κωνσταντίνος Τσίπουρας και μέλη του ΔΣ του ΝΠ.
 Το ΔΣ ευχαριστεί όλους τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, τον Εμπορικό Σύλλογο «Ο ΚΑΣΤΩΡ», το Σύλλογο Φίλων Βουνού Ταϋγέτου «Η ΛΟΥΣΙΝΑ» και την Κινηματογραφική Λέσχη «Ρόδον».
- Στις 18 Ιουλίου, στο παράρτημα ΚΑΠΗ Καστορείου, έγινε από μια ομάδα διακεκριμένων γιατρών της πλαστικής – επανορθωτικής χειρουργικής ομιλία για τις παθήσεις του δέρματος, και ειδικά του «Mελανώματος». Ακολούθησε κλινική εξέταση σε 77 συνδημότες, όπου και εδόθησαν οδηγίες.
 Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθησαν ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΝΠ, κ.  Θέμης Πατσιλίβας και κ. Αντωνία Κώνστα, ιατρός πνευμονολόγος, ο σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Τσίπουρας και πλήθος συνδημοτών.
- Από 19 Ιουλίου ξεκίνησαν τα θαλάσσια μπάνια στο Μαυροβούνι Γυθείου. 285 μέλη του ΚΑΠΗ από τη Σπάρτη, αλλά κυρίως από τα χωριά του Δ. Σπάρτης απολαμβάνουν θαλάσσια λουτρά. «Αυτό δείχνει το ενδιαφέρον του δημάρχου κ. Βαλιώτη Ευάγγελου, αλλά και του Δ.Σ. του Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας, για ισότιμη φροντίδα των δημοτών σε Σπάρτη και χωριά» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΝΠ κ. Θέμης Πατσιλίβας.
 Η συνέχεια έχει ως εξής:
 - Στις 12 Αυγούστου, μέλη του ΚΑΠΗ είναι προσκεκλημένα να παρευρεθούν στη συναυλία που θα γίνει στην Αγόργιανη της ΔΕ Πελλάνας, με πρωταγωνιστές το Σπύρο Κουτσοβασίλη και την παρέα του.
- Στις 21 Αυγούστου, μέλη του ΚΑΠΗ θα πάνε μονοήμερη εκδρομή στη Ναύπακτο και θα επισκεφθούν τα μοναστήρια της περιοχής (Τρίκορφο - του Αγίου Αυγουστίνου & Σεραφείμ του Σαρώφ, Παναγία Βαρνάκοβα, Μεταμόρφωση του Σωτήρος).
- Από 1 έως 6 Σεπτεμβρίου, όσα μέλη επιθυμούν, θα μεταβούν για μια εβδομάδα στη Βουλγαρία. Έχει καταρτιστεί το πρόγραμμα που προβλέπει επίσκεψη στα Οχυρά του Ρούπελ, στο Σαντάνσκι, στη Σόφια, στο Μοναστήρι Ριλά, στη Φιλιππούπολη, στο Μπάτσκοβο, στις Σέρρες, στη Θεσσαλονίκη, στο ΔΙΟΝ Πιερρίας και στο Λιτόχωρο Πιερρίας.
- Στις 25 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί εκδρομή στην Ολυμπία και στην ευρύτερη περιοχή.
- Το τελευταίο τετράμηνο του 2017, θα γίνουν οι εξής ενημερωτικές εκδηλώσεις:
α) 11 Σεπτεμβρίου: Θέμα: «Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα»
β) 11 Οκτωβρίου: Θέμα: «Αυτισμός – Μια Αναπτυξιακή Διαταραχή της Εποχής μας»
γ) 15 Νοεμβρίου: Θέμα: « Βία στα Σχολεία & Ενδοοικογενειακή Βία»
δ) 11 Δεκεμβρίου: Θέμα: « Εμβολιασμοί – Οφέλη & Κίνδυνοι»

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος