Έξι συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία στο Λιμένι Αν. Μάνης!

Δευτέρα, 21 Αύγουστος 2017 18:37 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έξι συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία στο Λιμένι Αν. Μάνης!

Στη σύλληψη έξι Ελλήνων, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράβαση των διατάξεων του Ν. 3028/2002 «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς», προέβησαν στελέχη του Λιμεναρχείου Γυθείου, τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 20/8, στο Λιμένι Αν. Μάνης.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γυθείου ότι άγνωστος αριθμός ατόμων διενεργούσε υποβρύχια δραστηριότητα με καταδυτικές συσκευές στη θαλάσσια περιοχή του ενάλιου Ρωμαϊκού ναυαγίου στο Λιμένι του Δήμου Αν. Μάνης.

Άμεσα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα του Λιμενικού μετέβησαν στην ανωτέρω περιοχή και διαπίστωσαν ότι οι ενεργήσαντες την ως άνω υποβρύχια δραστηριότητα είχαν επιβιβασθεί σε ΙΧΕ οχήματα στα οποία υπήρχε καταδυτικός εξοπλισμός, ενώ έτερο άτομο παρέδωσε στα στελέχη του Λιμενικού διάφορα αντικείμενα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο διενέργειας προανάκρισης, συνελήφθησαν για παράβαση  διατάξεων του νόμου «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» έξι άτομα, ηλικίας 50, 49, 47, 45, 42 και 34  ετών, ενώ τα παραδοθέντα αντικείμενα πρόκειται να αξιολογηθούν από την Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων. Από το Λιμεναρχείο Γυθείου κατασχέθηκε ο καταδυτικός εξοπλισμός.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάντε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος