ΠΑΜΕ: «Με χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών η έναρξη της σχολικής χρονιάς»

Πέμπτη, 07 Σεπτέμβριος 2017 09:50 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΠΑΜΕ: «Με χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών η έναρξη της σχολικής χρονιάς»

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων δίνει, μέσω ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για χιλιάδες ελλείψεις στην Εκπαίδευση με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Αναλυτικά:

«Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων, συγχαίρει όλες τις νέες και τους νέους που έδωσαν με προσωπικές και οικογενειακές θυσίες τη σκληρή μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ιδιαίτερα ευχόμαστε καλή δύναμη και κουράγιο σε όλες τις λαϊκές οικογένειες που εξαιτίας των σκληρών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων για άλλη μια φορά έβαλαν βαθιά το χέρι στο τσέπη για να στηρίξουν τα παιδιά τους σ’ αυτή τη δύσκολη δοκιμασία και θα συνεχίσουν να το κάνουν για τη μόρφωση και τη ζωή των παιδιών τους.

Καλούμε τους χιλιάδες μαθητές που εισάγονται σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, αυτούς που θα συνεχίσουν τις σπουδές τους σε κάποια επαγγελματική σχολή αλλά και σε όσα παιδιά που μετά το σχολείο θα ξεκινήσουν να αναζητούν εργασία, να συνεχίσουν τον αγώνα τους με το ίδιο πάθος που έδωσαν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, να παλέψουν για σπουδές, ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Η ανακοίνωση των βάσεων αλλά και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης όλο το προηγούμενο διάστημα για τις αλλαγές στο Λύκειο, δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι και τη νέα σχολική χρονιά τα προβλήματα είναι εδώ και θα διογκώνονται:

- Η αγωνία και το άγχος τόσο των νέων για το αν θα πετύχουν τους στόχους τους, όσο και των λαϊκών οικογενειών για το αν θα τα βγάλουν πέρα είναι στην ημερήσια διάταξη

- Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών την ίδια ώρα που υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί

- Δεν υπάρχει καν η στοιχειώδης βοήθεια από τη πλευρά της κυβέρνησης στους μαθητές που φέτος προετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις με την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη αλλά και στους υπόλοιπους μαθητές με την Ενισχυτική Διδασκαλία που για μια ακόμα χρονιά δεν θα υλοποιηθούν.

Υπάρχει λύση στα αδιέξοδα που δημιουργούν οι αντιλαϊκές πολιτικές. Η αντιπαράθεση και η σύγκρουση με τη πολιτική που μετατρέπει τη μόρφωση σε εμπόρευμα, που τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα, που σκοτώνει τα όνειρα και τις προσδοκίες της νέας γενιάς.

Όλοι οι εργαζόμενοι, η νεολαία να οργανώσουν τη πάλη τους, να δυναμώσουν τη δράση και τον αγώνα τους μέσα από τα σωματεία, τους φορείς του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος, τις μαθητικές κοινότητες. Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για συνολικότερες αλλαγές.

Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.)
Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών»

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος