Τμήμα ένταξης ιδρύεται στο 12ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης

Πέμπτη, 07 Σεπτέμβριος 2017 16:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τμήμα ένταξης ιδρύεται στο 12ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης

Την ίδρυση και μετονομασία 44 τμημάτων ένταξης στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Πρόκειται είτε για ίδρυση νέων, είτε για την τακτοποίηση και αποκατάσταση της νόμιμης λειτουργίας τμημάτων ένταξης, τα οποία επί σειρά ετών λειτουργούσαν χωρίς να διαθέτουν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Ειδικότερα, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας δημιουργείται τμήμα ένταξης στο 12ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης.

Το Υπουργείο Παιδείας, έχοντας ως βασικές προτεραιότητες τον ενταξιακό προσανατολισμό της εκπαίδευσης και την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών κάθε μαθητή στο πλέον κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον, προχωρά στην ενίσχυση του θεσμού των τμημάτων ένταξης.

Σκοπός των τμημάτων ένταξης είναι η υποστήριξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Το εκπαιδευτικό πλαίσιο διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε μαθητή σε εξατομικευμένη εκπαίδευση, συνεκπαίδευση σε μικρή ομάδα ή στην τάξη, ειδικό πρόγραμμα παρέμβασης. Στόχος είναι η ισότιμη ένταξη των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στη σχολική κοινότητα.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti