Η Πελοπόννησος προβάλλει τον παραγωγικό πλούτο της

Στην τελική ευθεία για τη διοργάνωση της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Παρασκευή, 08 Σεπτέμβριος 2017 08:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Πελοπόννησος προβάλλει  τον παραγωγικό πλούτο της

Οι προετοιμασίες για την έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ 2017» στην Αργολίδα συνεχίζονται με ταχύτατους ρυθμούς. Η Αργολίδα ετοιμάζεται να υποδεχτεί  ένα ξεχωριστό επιχειρηματικό – παραγωγικό γεγονός που θα σηματοδοτήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και την παραγωγική δυνατότητα της Πελοποννήσου.  Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τη 1 Οκτωβρίου στο κτίριο «Φραγκίστα», στο 4ο χιλιόμετρο Άργους – Ναυπλίου.

Οι τομείς της έκθεσης καλύπτουν ουσιαστικά το σύνολο της παραγωγικής δραστηριότητας και της επιχειρηματικότητας. Το κοινό θα ενημερωθεί μέσα από τα περίπτερα της έκθεσης για την αγροτική παραγωγή, τα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ της Πελοποννήσου, τις γαστρονομικές λιχουδιές, αλλά και για πολλές άλλες δυνατότητες, όπως την αυτοκίνηση και την μοτοκίνηση, την κουλτούρα του ποδηλάτου, τις εξελίξεις στον τομέα των κατασκευών και της ανακαίνισης, τον αγροτουρισμό, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τέλος θα ενημερωθεί για την… ενημέρωση, αφού θα υπάρχουν εκπρόσωποι της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας στο ειδικό περίπτερο για τα ΜΜΕ και την κοινωνία της πληροφορίας και της προβολής.

Οι συμμετοχές από τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες/παραγωγούς – αξιόλογες όλες – αντανακλούν το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει δείξει ο παραγωγικός κόσμος για την σημαντική αυτή διοργάνωση αλλά και το κύρος που περιβάλλει ήδη από την δεύτερη χρονιά λειτουργίας της Έκθεσης, που γεννήθηκε για να γίνει ο μεγαλύτερος και αντιπροσωπευτικότερος θεσμός του παραγωγικού παλμού της Πελοποννήσου.

Η έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ 2017» σηματοδοτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εξωστρέφεια της παραγωγικής δραστηριότητας που ενώνει όλους του επαγγελματίες με το κοινό.

Με τον καιρό να είναι ακόμα πολύ γλυκός, η έκθεση αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για να συνδυάσει κάποιος μια όμορφη εξόρμηση στην αργολική γη, να δει θαυμάσια τοπία και αξιοθέατα και να περιηγηθεί μέσα από τα περίπτερα της έκθεσης στο πανόραμα της πελοποννησιακής επιχειρηματικότητας.

Η εκπληκτική γεωμορφολογία της Πελοποννήσου δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για μια ποιοτική και υψηλού επιπέδου αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή σε ένα τεράστιο πλήθος προϊόντων. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η Πελοπόννησος μαζί με την Κεντρική Μακεδονία και την Αττική παράγουν το 70% των εξαγώγιμων προϊόντων.

Τα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ της Πελοποννήσου, δικαίως, έχουν κατακτήσει τις καρδιές των καταναλωτών με την υψηλή διατροφική τους αξία και τα άριστα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά, αλλά και την πανδαισία γεύσεων που προσφέρουν. Τα εκλεκτά κρασιά και αποστάγματα, τα μοναδικά τυριά, τα υψηλής αξίας φρούτα και λαχανικά όπως και η ποικιλία εξαιρετικών προϊόντων κρέατος δημιουργούν ένα πανόραμα γεύσεων, αρωμάτων και μια ποικιλία η οποία έχει καθιερώσει την Πελοπόννησο ως γη της γαστρονομικής επαγγελίας.

Οι αγρότες της Πελοποννήσου ενημερώνονται διαρκώς για τις νέες καλλιεργητικές και κτηνοπαραγωγικές πρακτικές, συνδυάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την παραδοσιακή εμπειρία με τις πλέον καινοτόμες εξελίξεις στον τομέα της αγροτοκτηνοτροφικής επιστήμης.

Το αποτέλεσμα είναι τα προϊόντα της Πελοποννήσου να λαμβάνουν σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, αλλά και να κατακτούν μέρα με την ημέρα μια υψηλή θέση στην προτίμηση των καταναλωτών.

Η έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ 2017» στην Αργολίδα έχει στόχο να προβάλλει αυτόν τον τεράστιο πρωτογενή πλούτο. Οι παραγωγοί της Πελοποννήσου, με δίκαιη υπερηφάνεια θα εκθέσουν τα τυποποιημένα και φρέσκα προϊόντα τους. Η έκθεση θα είναι μια εκπληκτική ευκαιρία να ενημερωθεί το κοινό για την απέραντη ποικιλία της πελοποννησιακής παραγωγής, γνωρίζοντας ελαιόλαδα σπάνιων ποικιλιών, ζυμαρικά φτιαγμένα με τέχνη αιώνων, βιολογικά προϊόντα, σπάνια βότανα, εκλεκτά κρασιά από κάθε γωνιά της Πελοποννήσου.

«Ελάτε να ανακαλύψετε γεύσεις που θα σας θυμίσουν την αγνότητα της παιδικής σας ηλικίας, όταν το φρέσκο ζυμωτό ψωμί ευωδίαζες στο τραπέζι, αλλά και να ανακαλύψετε κρυμμένους θησαυρούς της πελοποννησιακής γης» αναφέρουν στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti