Τη Δευτέρα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της χώρας

Σάββατο, 09 Σεπτέμβριος 2017 11:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τη Δευτέρα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της χώρας

Τη Δευτέρα 11/9 επιστρέφουν στα θρανία χιλιάδες μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, ύστερα από τις θερινές διακοπές. Αφού ηχήσει το πρώτο κουδούνι θα ακολουθήσει ο καθιερωμένος αγιασμός και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η διανομή των βιβλίων

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι προσλήψεις του αριθμού-ρεκόρ 15.371 αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Όπως ανακοίνωσε, ακόμη, το Υπουργείο Παιδείας, η επέκταση του ολοήμερου προγράμματος διδασκαλίας, πέραν των 3.600 πολυθέσιων δημοτικών σχολείων της επικράτειας, στα ολιγοθέσια (μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια), έχει ολοκληρωθεί πλήρως και έτσι η νέα σχολική χρονιά θα βρει τους περίπου 14.000 μαθητές των 834 ολιγοθέσιων δημοτικών στις πιο απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας, με ειδικότητες και ολοήμερο πρόγραμμα διδασκαλίας.

Ακόμη, ιδιαίτερη προτεραιότητα δόθηκε φέτος -για δεύτερη συνεχή χρονιά- στην στελέχωση και την κάλυψη όλων των αναγκών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και όπου φοιτούν μαθητές με αναπηρία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες.

Παράλληλα, το υπουργείο ανακοίνωσε για τα ολιγοθέσια δημοτικά, ότι έχουν ήδη εφοδιαστεί με 1.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προσφορά της Εθνικής Τράπεζας, για τη διδασκαλία και την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών τους.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti