Περιμένουν καλή χρονιά για ελιά και ελαιόλαδο στην Πελοπόννησο

Έως και τους 20.000 τόνους εκτιμάται ότι μπορεί να αγγίξει η παραγωγή στη Λακωνία

Σάββατο, 09 Σεπτέμβριος 2017 08:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Περιμένουν καλή χρονιά για ελιά και ελαιόλαδο στην Πελοπόννησο

Συγκρατημένα αισιόδοξες είναι οι φετινές εκτιμήσεις για την παραγωγή της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου στην Ελλάδα, βάσει των μέχρι στιγμής δεδομένων. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα», με σύµµαχο τις καλές καιρικές συνθήκες, στις περισσότερες ελαιοκοµικές περιοχές, τόσο η ανθοφορία όσο και η καρπόδεση των δέντρων εξελίχθηκαν οµαλά, ενώ μέχρι στιγμής έχει αποτραπεί η επέλαση του δάκου. Πάντως, παραγωγοί και έμποροι παραμένουν συγκρατημένοι, καθώς η εξέλιξη της παραγωγής θα μπορεί να εκτιμηθεί βάσιμα, κατά τους μήνες Σεπτέµβριο και Οκτώβριο.

Μεγάλο, όμως, είναι και το ενδιαφέρον για την πορεία της βρώσιμης ελιάς, η οποία, βάσει των τελευταίων εκτιμήσεων, αναμένεται ως προς την παραγωγή να είναι αυξημένη.

Στην Πελοπόννησο, οι προβλέψεις είναι ιδιαίτερα ευοίωνες για τη φετινή παραγωγή βρώσιμης ελιάς, αφού μέχρι τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις περί του αντιθέτου. Σύμφωνα με το ypaithros.gr, στη Λακωνία, όπου το 2016 η παραγωγή βρώσιμης ελιάς  ανήλθε σε 12.000 τόνους, περίπου, φέτος αναμένεται να αγγίξει τους 18.000-20.000 τόνους. Στη Μεσσηνία, η παραγωγή στην περιοχή της Καλαμάτας την περασμένη χρονιά ήταν 3.000 τόνοι περίπου, ενώ φέτος ενδέχεται να φτάσει τους 3.500 τόνους. Στην Αργολίδα, την περσινή χρονιά των 250 τόνων, ενδέχεται να διαδεχθεί μια σεζόν με 400 τόνους. Τέλος, ενθαρρυντικές είναι και οι προβλέψεις για την Αρκαδία, όπου η μειωμένη παραγωγή του 2016 (1.400 τόνοι), φέτος ίσως αυξηθεί στους 2.500 τόνους.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος