Πρώτο κουδούνι και επιστροφή στα θρανία για τους Λάκωνες μαθητές(ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με αγιασμό σε όλες τις σχολικές μονάδες του νομού - Πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Δευτέρα, 11 Σεπτέμβριος 2017 13:44 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρώτο κουδούνι και επιστροφή στα θρανία για τους Λάκωνες μαθητές(ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά, με ένα εκατομμύριο  μαθητές της χώρας να επιστρέφουν στα θρανία. Συγκεκριμένα, το πρώτο κουδούνι χτύπησε για 573.744 μαθητές του δημοτικού, 293.000 του γυμνασίου, 210.000 λυκείου, αλλά και σχεδόν 150.000 δασκάλους και καθηγητές. Και ενώ πηγές του Υπουργείου Παιδείας διαβεβαιώνουν ότι όλα είναι στη θέση τους, με τις 15.371 προσλήψεις αναπληρωτών στα δημοτικά σχολεία και την κάλυψη κενών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αντίθετη άποψη έχουν οι ομοσπονδίες δασκάλων και καθηγητών που κάνουν λόγο για χιλιάδες κενά και συγκεκριμένα 5.000 κενά, 4.000 στα Δημοτικά σύμφωνα με τη ΔΟΕ και στα Γυμνάσια και στα Λύκεια 1.000, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ.

Στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Λακωνίας, το «πρώτο κουδούνι» ήχησε χωρίς να παρουσιαστούν ιδιαίτερα προβλήματα και απρόοπτα, ενώ μετά το πέρας της τελετής αγιασμού έγινε η διανομή των βιβλίων στους μαθητές.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς έγιναν αποδέκτες ευχών από εκπροσώπους της Εκκλησίας, της Πολιτείας και των τοπικών αρχών για μια χρονιά γεμάτη πρόοδο, επιτυχίες και υγεία. Ιδιαίτερη ήταν η σημερινή ημέρα για τα «πρωτάκια» που πέρασαν για παρθενική φορά το κατώφλι του «μεγάλου σχολείου» και είχαν την πρώτη επαφή με το νέο περιβάλλον που θα τους φιλοξενήσει για τα επόμενα έξι χρόνια.

Στο 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης, τον αγιασμό τέλεσε ο εφημέριος του ΙΝ Οσίου Νίκωνος, π. Αθανάσιος Σπηλιώτης, ενώ το Δ. Σπάρτης εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Αργυρόπουλος. Στο 3ο Λύκειο Σπάρτη, ο αγιασμός τελέστηκε από τον πρωτοσυγκελλεύοντα της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης πρωτ. π. Γεώργιο Μπλάθρα, ενώ από τη δημοτική Αρχή παρέστη ο πρόεδρος του ΔΣ Σπάρτης κ. Σπύρος Μοιράγιας.

Αγιασμός και βράβευση
του ζεύγους Καλοειδή
στο 5ο Δημοτικό Σπάρτης
Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης, τον αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Σεραφείμ Κοσμάς, παρουσία του δημάρχου Σπάρτης κ. Βαγγέλη Βαλιώτη και του ζεύγους των ομογενών Δημήτρη και Γεωργίας Καλοειδή που τιμήθηκαν από το δήμαρχο, αλλά και το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου για την προσφορά τους, που ήταν ο ελαιοχρωματισμός του σχολείου.

Ο νέος διευθυντής του σχολείου κ. Φώτης Πολίτης ευχήθηκε σε γονείς και μαθητές για την νέα σχολική χρονιά και στη συνέχεια ευχαρίστησε τον δήμαρχο Σπάρτης για τις εργασίες  ανακαίνισης των χώρων υγιεινής των μαθητών, όπως και τον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής για την συνεργασία τους. Τέλος, ο κ. Πολίτης απηύθυνε θερμές ευχαριστίες και στο ζεύγος των ομογενών Δημήτρη και Γεωργία Καλοειδή για την προσφορά τους σχετικά με το εξωτερικό ελαιοχρωματισμό του σχολείου.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος ευχήθηκε σε μαθητές γονείς και στο νέο διευθυντή καλή σχολική χρονιά, ενώ ευχαρίστησε και αυτός με την σειρά του το ζεύγος των ομογενών και τους παρέδωσε ένα αναμνηστικό δώρο ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά τους!

Ο νέος πρόεδρος του ΔΣ Γονέων και Κηδεμόνων κ. Γιάννης Καρβουνιάρης ευχήθηκε τα καλύτερα σε γονείς και μαθητές και στη συνέχεια -εκ μέρος του συλλόγου, της πρώην προέδρου κ. Κωνσταντίνα Ντουβή  και της πρώην διευθύντριας κ. Αδαμαντίας Αλέξη που έκαναν τις ενέργειες για να πραγματοποιηθεί ο ελαιοχρωματισμός του σχολείου- παρέδωσε  στους δωρητές  ένα πιστό αντίγραφο ανάγλυφο ΤΑΠ με παράσταση του Αγ. Δημητρίου έφιππου, που βρέθηκε στον ΙΝ Αγ. Νικολάου Μαγούλας Δ. Σπάρτης.  Δείτε φωτογραφίες από τον αγιασμό στο 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης, το 3ο Λύκειο Σπάρτης, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης, το Δημοτικό και Γυμνάσιο-Λύκειο Μονεμβασίας και στο Καστόρι Δ. Σπάρτης

Φωτο σχολείων Σπάρτης-video: Τ. Κούρος


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος