Μήνυμα Στ. Αραχωβίτη για τη νέα σχολική χρονιά

«Φέτος ο μεγαλύτερος αριθμός προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών»

Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017 07:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μήνυμα Στ. Αραχωβίτη για τη νέα σχολική χρονιά

Σε μήνυμά του για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτης αναφέρει τα εξής:

«Η πολύπλευρη γνώση βοηθάει στο να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας και όταν τον κατανοήσουμε, μπορούμε να τον αλλάξουμε. Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία, γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στη δύσκολη αλλά συναρπαστική πορεία των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης αυτής.

Μια πορεία, η οποία, παρόλο που γίνεται σε μια εποχή πολύ δύσκολη, είναι σίγουρο ότι θα σας αναδείξει στο τέλος νικητές. Σ’ αυτήν την πορεία, εύχομαι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την πραγμάτωση των στόχων τους.

Η νέα σχολική χρονιά, που ξεκινά σήμερα, κατέχει μια σημαντική πρωτιά: Τον μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων, 15.371 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που γίνεται πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ιδιαίτερη επίσης προτεραιότητα δόθηκε φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στην στελέχωση και την κάλυψη όλων των αναγκών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και όπου φοιτούν μαθητές με αναπηρία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες.

Σήμερα προσλαμβάνονται στην Ειδική Αγωγή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 8.104 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό.  Αντίστοιχα, στις δομές Ειδικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τοποθετήθηκαν 3.489 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων.

Καλή Σχολική Χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος