Νοτιοδυτικά της Λακωνίας οι έρευνες για υδρογονάνθρακες

Σημαντικά έσοδα και οφέλη αναμένονται για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος 2017 16:59 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νοτιοδυτικά της Λακωνίας οι έρευνες για υδρογονάνθρακες

Δημοσιεύτηκε στις 11 Αυγούστου στο ΦΕΚ, η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το νέο οικόπεδο της ελληνικής ΑΟΖ που εμπίπτει στα εδαφικά όρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Πιο συγκεκριμένα, το οικόπεδο οριοθετείται  στο θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Λακωνίας και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δικαιούται  νόμιμα το 5% από τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και τη συμμετοχή με εκπρόσωπό της στις διαδικασίες διαπραγμάτευσης, πριν από την σύναψη του συμβολαίου παραχώρησης.

Σύμφωνα με την ΠΕ Λακωνίας, με δεδομένη την εύρεση και την αξιοποίηση του κοιτάσματος φυσικού αερίου, ανοίγονται νέες προοπτικές ανάπτυξης τα επόμενα πενήντα  χρόνια για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ereunes

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδ. Τζανετέα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με το στρατηγικό σύμβουλο Δρ. Νίκο Λυγερό, εξέφρασε  την ικανοποίησή της για το γεγονός, ότι η Περιφέρεια θα έχει σημαντικά έσοδα από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και δήλωσε ότι «καθίσταται επιβεβλημένη η ανάγκη να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία στο στρατηγικό σχεδιασμό της περιοχής μας που θα σημάνει περαιτέρω επενδύσεις σε υποδομές αλλά και νέες θέσεις εργασίας σε μια κρίσιμη για την χώρα μας περίοδο λόγω της οικονομικής κρίσης».

Ο κ. Λυγερός, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε στην έδρα της Περιφέρειας με τον περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, επισκεπτόμενος την αντιπεριφερειάρχη κ. Αδ. Τζανετέα ενημέρωσε για το νομοθετικό πλαίσιο και τις προβλέψεις ερευνών και αξιοποίησης της ΑΟΖ, ενώ ανέφερε ότι ειδικά για το συγκεκριμένο οικόπεδο τα προσδοκώμενα αποτελέσματα εκτιμάται ότι «θα είναι τεράστια, σε σχέση με τα υπόλοιπα οικόπεδα της ελληνικής ΑΟΖ, κάτι που θα συμβάλει κατά πολύ στην ανάπτυξη της οικονομίας της γύρω περιοχής τα επόμενα χρόνια».

sunantisi Tzanetea

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος