Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας συμμετέχει και φέτος ο Δ. Σπάρτης

Με σύνθημα «Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα

Πέμπτη, 14 Σεπτέμβριος 2017 07:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας συμμετέχει και φέτος ο Δ. Σπάρτης

Ο Δήμος Σπάρτης συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2017, με στόχο «την προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη μας».

Ο θεσμός έχει καθιερωθεί από το 2002 και κάθε χρόνο εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και την ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Για το 2017 έχει επιλεγεί το θέμα «Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα» (Clean, Shared and Intelligent Mobility).

Στόχος, όπως επισημαίνει ο Δ. Σπάρτης, «είναι η προώθηση λύσεων στη μετακίνηση μέσω της συνεργατικής κινητικότητας και η επισήμανση των πλεονεκτημάτων των καθαρότερων τρόπων μεταφοράς. Οι τεχνολογίες έξυπνης μεταφοράς (διαδικτυακές πλατφόρμες, εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα) μπορούν επίσης να διευκολύνουν την από κοινού μετακίνηση διότι όταν μοιράζεται η μετακίνηση, γίνεται πιο ευχάριστη η διαδρομή, μειώνονται τα έξοδα της μετακίνησης και η περιβαλλοντική επιβάρυνση».
  Ο Δήμος Σπάρτης έχει προγραμματίσει μια σειρά δράσεων και ενημερωτικών εκδηλώσεων τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικους, όπως: Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής και μουσικό συγκρότημα, ενημερωτικές ξεναγήσεις στη πόλη, επισκέψεις στα μουσεία του Δήμου, προβολή ταινίας, μουσικο-κινητικά παιχνίδια, ποδηλατικούς αγώνες και μια μεγάλη ποδηλατοπορεία.

Πολύτιμη όπως πάντα είναι η θερμή συμμετοχή όλων των εθελοντών, εθελοντικών ομάδων, συλλόγων και συγκροτημάτων, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, του 300ου Συστήματος Προσκόπων, του Ολυμπιακού Κέντρου Σπάρτης, των χορηγών, κ.α., τους οποίους ο Δ. Σπάρτης ευχαριστεί «θερμά για τη συμβολή τους και την υποστήριξη των δράσεων».

«Κινούμαστε έξυπνα, κινούμαστε με τα πόδια, με το ποδήλατο, με το λεωφορείο. Συμβάλλουμε όλοι μαζί στη μείωση της ρύπανσης της πόλης. Για εμάς, για τα παιδιά μας, για τους επισκέπτες της πόλης μας», αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα.

Την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας υποστηρίζουν: Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας και η Πνευματική Εστία Σπάρτης.

kinitikotita

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Σάββατο 16/9
09.30-13.00: «Ελάτε να μάθουμε τα σήματα οδικής κυκλοφορίας».
Το Πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής ανοίγει για παιδιά και γονείς. Συμμετέχει η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Σπάρτης, Orange Festival

Κυριακή 17/9
17.45: «Μια βόλτα στην πόλη με το ποδήλατο!»
Αφετηρία από την Κεντρική Πλατεία για μια διαδρομή γύρω από την πόλη περίπου 12 χλμ.  για μεγάλους και παιδιά άνω των 15 ετών (παιδιά από 10 ετών-14ετώνμε συνοδεία γονέων)

19.30: Ποδηλατικοί αγώνες για παιδιά από 5-12 ετών στην Κεντρική Πλατεία. Συμμετέχουν. 3Π, Τμήμα Ποδηλασίας Σπαρτιατικού Συλλόγου, Orange Festival

Δευτέρα 18/9
18.45: «Περπατώντας γνωρίζω την πόλη μου-Η Λεωφόρος Κων. Παλαιολόγου» - Μέρος Α' Σημείο συνάντησης: Κεντρική Πλατεία Ξενάγηση από τον αρχιτέκτονα Γιώργο Γιαξόγλου και αρχαιολόγο της ΕΦ.Α.ΛΑΚ.

Τετάρτη 20/9
18.45: «Περπατώντας γνωρίζω την πόλη μου -Η Λεωφόρος Κων. Παλαιολόγου» - Μέρος Β' Σημείο συνάντησης: Είσοδος 2ου Λυκείου Ξενάγηση από τον αρχιτέκτονα Γιώργο Γιαξόγλου και αρχαιολόγο της ΕΦ.Α.ΛΑΚ.

20.00: «Καλλιτέχνες της πόλης»
Έκθεση Φωτογραφίας από τη Λέσχη Φωτογραφίας και Έκθεση ζωγραφικής από την Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας. Η έκθεση θα γίνει στη συμβολή των οδών Λυκούργου και Κων. Παλαιολόγου και θα την πλαισιώσει το μουσικό συγκρότημα "Take Four" με τους Αγγελάκο Παναγιώτη, Νίκο Δημητρακαράκο, Πανάγο Τσαούση και Τάσο Σκιάδα.

Παρασκευή 22/9
«Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο»
09.00-13.00: Μανουσάκειο Μουσείο Αστικού και Λαϊκού Βίου , Μουσείο Νεότερης Σπάρτης ανοιχτά για τα Σχολεία και τους πολίτες.

17.30-20.00: “Sparta Go” Μουσικοκινητικά παιχνίδια για παιδιά Δημοτικού από το Ολυμπιακό κέντρο και το 300° Σύστημα Προσκόπων Σπάρτης.
Σημείο συνάντησης: Πάρκο ΟΤΕ

20.30: Πνευματική Εστία Σπάρτης. Προβολή ταινίας για όλη την οικογένεια από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας με τίτλο «Νόνο, Το παιδί Ζιγκ Ζαγκ» Χώρος προβολής: Αίθουσα Πνευματικής Εστίας Σπάρτης (Λυκούργου 82). (Η παραχώρηση της ταινίας είναι μία χορηγία του Orange Festival).

podilatoporeia


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος