«Έφυγε» ο Σπαρτιάτης πρωτοπόρος του καφέ στη Λακωνία Ν. Βεκράκος

Αφιέρωμα στην πλούσια επιχειρηματική του δραστηριότητα

Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2017 15:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Έφυγε» ο Σπαρτιάτης πρωτοπόρος του καφέ στη Λακωνία Ν. Βεκράκος

Απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών, το πρωί της Τρίτης (19/9), ο γνωστός Σπαρτιάτης επιχειρηματίας Νικόλαος Βεκράκος, ιδιοκτήτης της ομώνυμης εταιρείας εμπορίας καφέ στη Σπάρτη.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Τετάρτη (20/9) και ώρα 5:00 μμ στον ΙΝ Αγίου Νικολάου Σπάρτης, ενώ η ταφή θα γίνει στο 1ο Κοιμητήριο της λακωνικής πρωτεύουσας.

Ο Νικόλαος Βεκράκος ήταν ο άνθρωπος-συνώνυμο του καφέ στη Λακωνία. Γεννήθηκε το 1923 και δραστηριοποιήθηκε στο χώρο του εμπορίου, με έμφαση στο χώρο του καφέ, συνεχίζοντας την επιχείρηση που ξεκίνησε ο πατέρας του, Γιάννης Βεκράκος, όταν το 1922 επέφερε την τέχνη του καφέ από την Αίγυπτο σε ένα μικρό καφεκοπτείο στη Σπάρτη. Έτσι, ο Νικόλαος Βεκράκος πορεύτηκε με ήθος και αξιοπρέπεια στο χώρο του εμπορίου, σχεδόν μέχρι σήμερα, στο πλευρό των παιδιών του. Χάρη στη διορατικότητά του και τις πρωτοποριακές ιδέες του, γρήγορα κατάφερε να αναπτύξει την οικογενειακή επιχείρηση, βασισμένος πάντα στο δίπτυχο ποιότητα και αξιοπιστία.

Με την πάροδο των ετών, το όνομα «Βεκράκος» ταυτίστηκε απόλυτα με την εμπορία καφέ στη Σπάρτη, με το πελατολόγιο από επιχειρήσεις και ιδιώτες να αυξάνεται ραγδαία. Ο Νικόλαος Βεκράκος άνοιξε το «δρόμο» της επιχειρηματικότητας και για την επόμενη γενιά, η οποία βασισμένη στα βήματα του, αύξησε τον κύκλο εργασιών της εταιρείας, περίπου στα 70 χρόνια «ζωής» της. Ο Νικόλαος Βεκράκος φρόντισε να εμφυσήσει στους απογόνους του όλα τα εφόδια, τη γνώση, αλλά κυρίως το ήθος για να αναπτυχθούν στο χώρο του εμπορίου του καφέ σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στο χώρο του επαγγελματικού εξοπλισμού. Αποτελούν παράδειγμα επιχειρηματιών, εργοδοτών και ανθρώπων στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας  και άξιοι συνεχιστές του. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι ο γιος του Χρήστος, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Αθήνα, θεωρείται ο μεγαλύτερος έμπορος καφέ στην Ελλάδα.

Ενδεικτικό της αγάπης του για το «οικοδόμημά» του είναι ότι ο Νικόλαος Βεκράκος παρέμεινε ενεργός έμπορος έως και τα 90 του χρόνια, στηρίζοντας και συμβουλεύοντας τα παιδιά του.

Ο Νικόλαος Βεκράκος είχε αποκτήσει με τη σύζυγό του, Μαρία Φιλιπποπούλου, τρία παιδιά, τον Ιωάννη, το Δημήτριο και το Χρήστο, που τού είχαν χαρίσει με τη σειρά τους, εφτά εγγόνια, πέντε αγόρια και δύο κορίτσια.

Ο «Λακωνικός Τύπος» συλλυπείται του οικείους του εκλιπόντος.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

lakonikos.gr diakopes

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος