Στη Βουλή οι καταγγελίες περί ΧΥΤΑ στην Πελλάνα

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Ν. Νικολόπουλος

Τρίτη, 26 Σεπτέμβριος 2017 09:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στη Βουλή οι καταγγελίες περί ΧΥΤΑ στην Πελλάνα

Μέχρι τη Βουλή έφτασαν οι καταγγελίες περί δημιουργίας ΧΥΤΑ στην ευρύτερη περιοχή της Πελλάνας Δ. Σπάρτης. Συγκεκριμένα, για το θέμα κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Επικρατείας, Περιβάλλοντος και Εσωτερικών, ο βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος  του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος. Η ερώτηση του έχει ως εξής:

«Οι κάτοικοι της βόρειας Λακωνίας, είναι ανάστατοι και ανήσυχοι από πληροφορίες και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για την δημιουργία σκουπιδότοπου ή κέντρου επεξεργασίας απορριμμάτων ή εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών (που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα ιδιώτη) στην Δημοτική ενότητα Πελλάνας του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας.

Πληροφορίες και δημοσιεύματα που ουδείς αρμόδιος διαψεύδει πειστικά. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, υπάρχει συγκεκριμένη μεθόδευση για να διοχετευτούν όλα τα σκουπίδια του Δήμου Σπάρτης, στην ανωτέρω περιοχή, με συνέπεια ένα ακόμα οικολογικό έγκλημα.

Επειδή, ύστερα από δημοσιεύματα στα ΜΜΕ και διαμαρτυρίες κατοίκων, πληροφορηθήκαμε ότι υφίσταται έντονη φημολογία για την δημιουργία σκουπιδότοπου ή κέντρου επεξεργασίας σκουπιδιών, στην Δημοτική ενότητα Πελλάνας του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας.

Επειδή, το γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής που δικαιολογημένα φοβούνται ότι η δημιουργία σκουπιδότοπου ή κέντρου επεξεργασίας σκουπιδιών, θα έχει δυσάρεστες επιπτώσεις, όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος, η ακαταλληλότητα των υπόγειων νερών που καταλήγουν σε εκατοντάδες οικίες κατοίκων και η γενικότερη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και των ακινήτων της περιοχής.

Επειδή, οι αρμόδιοι δεν απαντούν στους κατοίκους. Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
– Θα δημιουργηθεί σκουπιδότοπος ή κέντρο επεξεργασίας σκουπιδιών στην δημοτική ενότητα Πελλάνας του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας; Εάν ναι, ποιός εγγυάται όλες τις ανωτέρω ανησυχίες των κατοίκων;»


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να αθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

lakonikos.gr diakopes

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος