«Πολιτικό βαρίδι για την Πελοπόννησο ο κ. Πατσαρίνος»

«Απασφάλισαν» οι Ηλ. Στρατηγάκος και Ντ. Νικολάκου

Τρίτη, 26 Σεπτέμβριος 2017 17:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Πολιτικό βαρίδι για την Πελοπόννησο ο κ. Πατσαρίνος»

Σχολιάζοντας ανακοίνωση (διαβάστε κάτω) του επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας Νίκου Πατσαρίνου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλίας Στρατηγάκος και η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσαν:

«Είναι ολοφάνερο ότι η στάση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου υποβαθμίζει τη λειτουργία και των δύο συλλογικών οργάνων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στα οποία συμμετέχει.

Είναι “βαρίδι” για την Πελοπόννησο, γιατί, ενώ θα έπρεπε να ασκεί ουσιώδη κριτική και να καταθέτει προτάσεις για τα προβλήματα των Πελοποννησίων πολιτών, αναλώνεται σε τακτικισμούς, επικοινωνισμούς και διαδικαστικά ζητήματα, που δεν αφορούν κανένα. Αν είχε κάνει την αυτοκριτική του θα το είχε αντιληφθεί.

Ο κ. Πατσαρίνος αντιλαμβάνεται το Περιφερειακό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή ως συνδικαλιστικά όργανα και όχι ως τα κυρίαρχα πολιτικά όργανα της Πελοποννήσου. Αυτή είναι μια από τις βασικότερες διαφορές μας, την οποία έχουν με σαφήνεια αξιολογήσει στις εκλογές οι πολίτες.

Παρότι θεωρεί ότι εκφράζει έναν προοδευτικό πολιτικό χώρο και η Κυβέρνηση, την οποία υποστηρίζει, ευαγγελίζεται την απλή αναλογική ως διαδικασία πολιτικού διαλόγου, συναίνεσης και συνεννόησης, ο ίδιος φέρει βαρύτατη την προσωπική του ευθύνη, καθώς ενώ ήταν παρών στο ΠΕΣΥ δήλωσε απών προκειμένου να μη δώσει τη δυνατότητα να συνεδριάσει το συλλογικό όργανο.

Επιπρόσθετα, αφήνει στο απυρόβλητο και δεν ασκεί κριτική στα στελέχη της παράταξής του, τα οποία σε ποσοστό 50% απουσίαζαν, εκ των οποίων και ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Περιορίζεται ωστόσο να εκφράσει τις «φαντασιώσεις» του για πρόβλημα στη συνοχή της παράταξης της πλειοψηφίας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο και η Οικονομική Επιτροπή τηρούν απαρέγκλιτα τον κανονισμό λειτουργίας τους, συνεδριάζουν με ανοιχτή διαδικασία, ώστε ο κάθε πολίτης να ενημερώνεται πλήρως και έχουν να επιδείξουν σπουδαίο έργο προς όφελος της Πελοποννήσου.
  Είναι ιδιαίτερα λυπηρό ο κ. Πατσαρίνος, ο οποίος είναι και μέλος του Δ.Σ. της ΕΝ.ΠΕ., αφενός, να αποποιείται το ρόλο του και να απαξιώνει το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας, αφετέρου, να εμφανίζεται “δικολάβος υπεράσπισης” Κυβερνητικών παραγόντων, Βουλευτών και Δημάρχων, όπως το συμφέρον του κάθε φορά του υπαγορεύει.

Οι πολίτες επέλεξαν για Περιφερειάρχη τον κ. Τατούλη και για τη διοίκηση της Περιφέρειας τους συνεργάτες του και μαζί θα συνεχίζουμε να γράφουμε την ιστορία της Πελοποννήσου».


Η ανακοίνωση Πατσαρίνου

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Νίκος Πατσαρίνος, επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», κατά της περιφερειακής Αρχής.

Αναλυτικά:

«Είμαστε “στο ίδιο έργο θεατές” στην φθορά των θεσμών, των συνειδήσεων και των προσώπων.

Πρωταγωνιστές σ’ αυτό το έργο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Νικολάκου και από κοντά ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στόχος τους η επίτευξη ιδιοτελών σκοπών που εκφράζεται με αλαζονεία, αυταρχικότητα και αντιδημοκρατικότητα.

Αντί τα όργανα της Περιφέρειας και ιδιαίτερα το Περιφερειακό Συμβούλιο να είναι συλλογικά όργανα δημιουργίας, σύνθεσης και ανοχής των διαφορετικών απόψεων, με σεβασμό προς όλες τις απόψεις και προς όλους, με τήρηση των διαδικασιών, έχουν γίνει μ’ ευθύνη των παραπάνω, χώροι εντάσεων, απρεπών επιθέσεων, ύβρεων και προσωπικών προσβολών. Έτσι το κλίμα είναι πολωτικό, διασπαστικό, προσωποποιημένο, ομαδοποιημένο και διαλυτικό. Εξ’ ου και τα φαινόμενα της συνεχούς υποβάθμισης του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής. Η Επιτροπή Διαβούλευσης συνεδρίασε μόνο μία φορά όταν δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς.

Δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα ωράρια και οι χρόνοι, η διαδικασία ένταξης των θεμάτων, η πληρότητα και ο τρόπος συζήτησής τους, ο τρόπος λήψης των αποφάσεων και η ανάρτησή τους εκεί όπου προβλέπεται. Δεν τηρούνται οι δεσμεύσεις της Περιφερειακής αρχής περί ορθής λειτουργίας του ΠΕΣΥ, δεν μας δίνονται εξηγήσεις και απαντήσεις, δεν δίνεται ο λόγος στους Δημάρχους και στους φορείς ενώ είναι καλεσμένοι, δεν μπαίνουν σε ψηφοφορία οι προτάσεις των μειοψηφιών, των συμβούλων ακόμα και των αντιπεριφερειαρχών ενώ είναι εισηγητές. Σοβαρές αποφάσεις παίρνονται με την τακτική των αιφνιδιασμών και της προχειρότητας και εκτός θεμάτων ημερησίας διάταξης.

Επόμενο λοιπόν η απαξίωση των θεσμών και των προσώπων μ’ αποτέλεσμα να φτάνουμε στο σημείο οριακής απαρτίας και με συνεχή φαινόμενα διάλυσης στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου χωρίς αρκετές φορές να μπορούν να παρθούν στο τέλος αποφάσεις. Το μεγάλο έργο της Περιφέρειας για τ’ απορρίμματα συγκέντρωσε 18 ψήφους από τους 31 της πλειοψηφίας. Προχτές περιμέναμε 1 ώρα και 15 λεπτά από την έναρξη του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετρηθήκαμε, δεν είχαμε απαρτία και είπαμε δεν πάει άλλο! Στείλαμε ένα μήνυμα με την αναβολή της συνεδρίασης.

Αντί ο Περιφερειάρχης, όπως κάνει συνήθως, να τα βάζει και να βρίζει τους άλλους θεσμούς (κυβέρνηση, βουλευτές, δημάρχους, φορείς, παρατάξεις της αντιπολίτευσης) επιτέλους να καταλάβει την βαρύτητα του θεσμού που εκπροσωπεί και να σταθεί στο ύψος του. Αν δεν μπορεί ας γράψει την ιστορία του και να αφήσει τουλάχιστον τους άλλους να δημιουργήσουν.   Έφτασε στο σημείο μάλιστα, ύστερα από την μακρόχρονη διαδρομή του σε όλο το φάσμα των πολιτικών κομμάτων, να βλέπει «καπέλωμα» στον αναπτυξιακό συνεδριακό διάλογο που θα γίνει στην Περιφέρεια επειδή ασχολούνται και τα κόμματα με τα θέματα της ανάπτυξης!!! Να καλεί τους επικεφαλής της κυβέρνησης και των κομμάτων να εγκαλέσουν τα τοπικά στελέχη τους!!!

Επειδή οι περισσότεροι ζητούμε το αυτονόητο, δηλαδή να συμμετέχουμε συνειδητά, να προσφέρουμε στην κοινωνία και να δημιουργούμε και οπωσδήποτε δεν θέλουμε να πέσουμε στα «χάπια» εξαιτίας της ψυχοπαθολογίας που επιδεικνύει η Περιφερειακή Αρχή, ούτε να δοκιμάζουμε σε κάθε συμβούλιο τα όριά μας και τις αντοχές μας ανεχόμενοι ύβρεις και χυδαίο bulling:

– Τον καλούμε να σεβαστεί τους νόμους και τους θεσμούς, την κοινωνία και τους πολίτες, τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους, ιδιαίτερα την διαφορετική άποψη, γιατί μόνο έτσι μπορούν ν’ αντιμετωπιστούν οι μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας στην χώρα και στην Περιφέρεια. Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να αθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

lakonikos.gr diakopes

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος