Η «ανοιχτή» Σπάρτη γιόρτασε σε ρυθμούς «Σπάρταθλον»! (ΦΩΤΟ)

Πολλαπλές οι εκδηλώσεις και οι δράσεις στο κέντρο της πόλης

Σάββατο, 30 Σεπτέμβριος 2017 00:51 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η «ανοιχτή» Σπάρτη γιόρτασε σε ρυθμούς «Σπάρταθλον»! (ΦΩΤΟ)

Μια «ανοιχτή πόλη» που ζει στους ρυθμούς του 35ου «Σπάρταθλον» ήταν τις βραδινές και νυκτερινές ώρες της Παρασκευής (29/9) η Σπάρτη!

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του υπερμαραθώνιου αγώνα «Σπάρταθλον», ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, διοργάνωσαν για τρίτη συνεχή χρονιά βραδιά με ανοικτά καταστήματα και παράλληλες εκδηλώσεις με την επωνυμία «Σπάρτη Ανοικτή Πόλη», ενόψει της υποδοχής των Σπαρταθλητών.

Παρά την πτώση της θερμοκρασίας και το συννεφιασμένο ουρανό, αρκετοί ήταν οι Σπαρτιάτες που «ξεχύθηκαν» στους πεζοδρομημένους δρόμους, είτε για μια βόλτα, είτε για να εκμεταλλευτούν τις προσφορές στις οποίες προχώρησαν τα εμπορικά καταστήματα της λακωνικής πρωτεύουσας. Παράλληλα, από σημείο σε σημείο της πόλης, υπήρχαν διαφορετικές δράσεις, δημιουργώντας ένα «πάζλ» παράλληλων «κόσμων» ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, κι όλα αυτά σε μερικές εκατοντάδες μέτρα μεταξύ Κων. Παλαιολόγου και κεντρικής πλατείας Σπάρτης.  

Ειδικότερα, κατά μήκος των πεζοδρομημένων δρόμων πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου:
- Φωτογραφική έκθεση, με εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, το Σπάρταθλον, τα μουσεία της πόλης και την ιστορία της Σπάρτης, η φωτογραφική έκθεση των αρχαιολογικών χώρων του Δήμου Σπάρτης.
- Έκθεση ψηφιακών τεκμηρίων των Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν. Λακωνίας, από τα πρώτα δέκα χρόνια του θεσμού «Σπάρταθλον» από το αρχείο του Δήμου Σπάρτης (1983-1992) .
- Παρουσίαση  φωτογραφιών & βίντεο, από την ΛΕΦΩΣ, από τον σε εξέλιξη  υπερμαραθώνιου δρόμου.
- Επιδείξεις από τον Παλαιστικό Σύλλογο Σπάρτης
- Συναυλία με λαϊκά και έντεχνα ακούσματα
- Εκθέσεις δραστηριοτήτων και λοιπές δράσεις πολιτιστικών & άλλων συλλόγων του Δήμου Σπάρτης.
- Έκθεση λακωνικών προϊόντων.
- Έκθεση κλασικών μοτοσυκλετών (ΑΜΟΣ) και αυτοκινήτων (Λέσχη Αυτοκινήτου Σπάρτης)  

Στην κεντρική πλατεία Σπάρτης:
- Τρέχω – Δημιουργώ – Ανακυκλώνω. Κατασκευή «ΔΡΟΜΕΑ» από ανακυκλώσιμα υλικά της Γιώτας Καρούνου.

Φωτο: Τ. Κούρος

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να αθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti