«Με διακοπές παροχών νερού και μηνύσεις η αντιμετώπιση των Ρομά στη Φάριδα...»

Η αναφορά του Ευ. Βαλιώτη στο ΔΣ Σπάρτης στο Ξηροκάμπι

Τετάρτη, 04 Οκτώβριος 2017 10:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Με διακοπές παροχών νερού και μηνύσεις η αντιμετώπιση των Ρομά στη Φάριδα...»

Το πολύκροτο θέμα της παραβατικότητας των Ρομά που λυμαίνονται τη Φάριδα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης που συνεδρίασε τη Δευτέρα (2/10) στο Πολιτιστικό Κέντρο Ξηροκαμπίου. Μετά από σχετική αναφορά προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης τόνισε ότι «προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Μία από τις ενέργειες είναι η διακοπή των παροχών νερού σε Ρομά που επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά, καθώς και μηνύσεις κατά αγνώστων. Υπάρχει αυξημένη αστυνόμευση στην περιοχή». Υπογράμμισε ότι «εμείς, σαν Δήμος, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Είναι ένα ζήτημα που για να επιλυθεί, πρέπει οι συγκεκριμένοι πολίτες να ενταχθούν στην κοινωνία, πράγμα που θεωρώ δύσκολο λόγω κουλτούρας και παιδείας…»

Ο δήμαρχος Σπάρτης επεσήμανε ακόμη ότι ο Δ. Σπάρτης ασκεί πίεση για καλύτερη αστυνόμευση στην περιοχή, ωστόσο υποστήριξε ότι «με την αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών και τη συγχώνευση των τμημάτων είναι πολύ δύσκολο το έργο της Αστυνομίας που έχει υπό την ευθύνη της περιοχές που απέχουν αρκετά χιλιόμετρα μεταξύ τους…»

Πάντως, κάτοικοι που παρευρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο στο Ξηροκάμπι, αναφορικά με το θέμα των Ρομά  έκαναν λόγο -εμφανώς απογοητευμένοι- για «ανοιχτή πληγή που δεν έχει λύση…»

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να αθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti