Τα προβλήματα της Φάριδος τέθηκαν ενώπιον του ΔΣ Σπάρτης

Ρήγας: «195.000 ευρώ οι ανεξόφλητες οφειλές της περιοχής στη ΔΕΥΑΣ»

Παρασκευή, 06 Οκτώβριος 2017 07:50 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τα προβλήματα της Φάριδος τέθηκαν ενώπιον του ΔΣ Σπάρτης

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους ανέπτυξαν οι κάτοικοι και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων της Φάριδος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2/10 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ξηροκαμπίου.

Ύδρευση και άρδευση, καθαρισμός δεξαμενών, προβλήματα στις σχολικές μονάδες της περιοχής και άλλα έργα ήταν μερικά από τα θέματα που έθεσαν υπόψη των μελών του  συμβουλίου

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της ΤΚ Καμινίων, Σαράντος Αναστασάκος, έκανε λόγο για «έλλειψη συντονισμού από τις υπηρεσίες του δήμου», ενώ αναφέρθηκε σε προβλήματα καθαρισμού πηγών και δεξαμενών, καθώς και αγροτικών δρόμων που χρησιμοποιούνται από πυροσβεστικά οχήματα.

Ο κάτοικος της περιοχής και πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Δημήτρης Αποστολάκος, μίλησε για ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ξηροκαμπίου, ενώ υποστήριξε ότι το αγροτικό ιατρείο του χωριού υποβαθμίζεται, καθώς πρόσφατα αποχώρησε η παθολόγος. Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ότι ο Σύλλογος Κυριών Ξηροκαμπίου έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1.500 ευρώ για την αγορά καρδιογράφου.

Επιπρόσθετα, κάτοικος της περιοχής ισχυρίστηκε ότι το κλειστό κύκλωμα άρδευσης δημιουργεί προβλήματα στην οικιακή χρήση νερού για πότισμα κήπων-περιβολιών, δραστηριότητες που θεωρούνται ζωτικής σημασίας για την περιοχή, όπως αναφέρθηκε.

Πάντως, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Ρήγας υποστήριξε ότι «η Φάριδα οφείλει 195.000 ευρώ στη ΔΕΥΑΣ. Οι υποχρεώσεις της ΔΕΥΑΣ είναι πάνω από 500 έως 600.000 ευρώ το μήνα! Πώς θα κάνει έργα η Υπηρεσία μετά;» αναρωτήθηκε και κάλεσε όσους έχουν οφειλές στη ΔΕΥΑΣ να προχωρήσουν σε άμεσο διακανονισμό.

Από την πλευρά του, για το ίδιο θέμα, ο δήμαρχος Σπάρτης, Ευ. Βαλιώτης, εμφανίστηκε αποφασισμένος να βάλει το «μαχαίρι στο κόκκαλο», τονίζοντας ότι «θα κόψουμε παροχές σε εκείνους που αποδεδειγμένα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις οφειλές και δεν το κάνουν». Ανέφερε, μάλιστα, παράδειγμα ότι «δεν μπορεί κάποιος να χρωστά 2.500 ευρώ στη ΔΕΥΑΣ για τέσσερα χρόνια…»

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Τ. Πλειώτας ανέφερε ότι, με τη φροντίδα της Σχολικής Επιτροπής του Δ. Σπάρτης, έχει γίνει έργο στις σχολικές μονάδες της περιοχής, παραθέτοντας ως παράδειγμα τη βελτίωση του Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων και αθλητικές υποδομές στο Γυμνάσιο Ξηροκαμπίου.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να αθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος