120.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ στο Δ. Μονεμβασίας για τη λειψυδρία

Σάββατο, 07 Οκτώβριος 2017 09:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
120.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ στο Δ. Μονεμβασίας για τη λειψυδρία

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 120.000 ευρώ για το Δήμο Μονεμβασιάς, ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης, αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της λειψυδρίας στη Μονεμβασιά.

Υπενθυμίζεται ότι με συνεχείς παρεμβάσεις του στο παρελθόν, ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρ. Τριχείλης, έχει κρούσει τον «κώδωνα» του κινδύνου για το μεγάλο πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζει στο σύνολό του ο Δ. Μονεμβασίας. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε τον περασμένο Ιούνιο: «Η περιοχή μας αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα λειψυδρίας, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, της αλλαγής των κλιματικών συνθηκών και της υφαλμύρινσης.

Φέτος τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Προειδοποιούμε τους κατοίκους ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στην επάρκεια του νερού.

Υπενθυμίζω ότι ο δήμος παρέχει το νερό μόνο για ύδρευση!!! Απαγορεύεται η χρήση του νερού για άρδευση, πότισμα δένδρων, κηπευτικών, πλύσιμο αυτοκινήτων, αυλών κλπ, η οποία στερεί νερό υδροδότησης από τους δημότες. Πρέπει όλοι ως καταναλωτές να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φροντίζουμε για τη μεγαλύτερη οικονομία. Η άσκοπη κατανάλωσή του θα μας οδηγήσει σε διακοπές υδροδότησης.

Επίσης ζητώ από τους αγρότες, οι οποίοι καταναλώνουν πάνω από το 90% του συνολικού διαθέσιμου νερού και αντλούν από τους ίδιους υδροφορείς με το δήμο, να κάνουν ελάχιστα ποτίσματα και μόνο με την απαραίτητη ποσότητα, διότι το επόμενο στάδιο είναι η καταστροφή των καλλιεργειών και η ερήμωση της περιοχής μας».

Η οικονομική ενίσχυση που ενέκρινε το ΥΠΕΣ για το Δ. Μονεμβασίας θα γίνει με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠΕΣ, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να αθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος