Πρώτη γενική συνέλευση Σωματείου Συντ/χων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας

«Όλοι μαζί να βάλουμε φρένο στις βάρβαρες πολιτικές»

Δευτέρα, 09 Οκτώβριος 2017 17:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρώτη γενική συνέλευση Σωματείου Συντ/χων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας

Η προσωρινή διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας οργανώνει την πρώτη γενική του συνέλευση, την Τετάρτη 11/10 και ώρα 7:00 μμ στην αίθουσα του  ΚΑΠΗ του Δήμου Σπάρτης (Γκορτσολόγου 119). Στη συνέλευση μπορούν να πάρουν μέρος και όσοι δεν είναι μέλη του Σωματείου, καθώς έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν μέλη κατά τη διεξαγωγή της ΓΣ.

Τα θέματα της γενικής συνέλευσης είναι τα εξής:
1) Ενημέρωση για την ίδρυση του σωματείου
2) Ενημέρωση για τα προβλήματα και τις νέες περικοπές των συντάξεων από τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Συντ/χων ΙΚΑ σ. Π. Σοφό.
3) Αίτηση εγγραφής στην Ομοσπονδία συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Στο σχετικό κάλεσμα, το Σωματείο καλεί του συνταξιούχους Λακωνίας να εγγραφούν στο Σωματείο Συνταξιούχων και προσθέτει τα εξής:

«Συνάδελφοι Συνταξιούχοι της Λακωνίας η προσωρινή Διοίκηση του Σωματείου Συντ/χων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας σας απευθύνει θερμό – αγωνιστικό χαιρετισμό.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι εγκρίθηκε το καταστατικό μας από το Πρωτοδικείο της Σπάρτης για την δημιουργία του Σωματείου μας.

Συνάδελφοι θέλουμε να τονίσουμε ότι βρισκόμαστε στον 8ο χρόνο εφαρμογής αντιλαϊκών μνημονίων που έχουν ως αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή των εργαζομένων και του λαού. Ιδιαίτερα για τους συνταξιούχους, μας οδηγούν στην εξαθλίωση έχουν ψηφίσει 23 νόμους που πετσοκόβουν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, το θερινό επίδομα, το ΕΚΑΣ κλπ.

Ετοιμάζουν νέο κόψιμο από την 1/1/2019 και ότι έχει απομείνει το απομυζά η φορολογία τόσο η άμεση αφού μειώθηκε το αφορολόγητο και αυξήθηκαν οι έμμεσοι φόροι στο 24%.

Ανάλογη επίθεση δεχόμαστε και στην υγεία, πρόνοια αφού καταργήθηκαν αρκετές από τις παροχές που είχαμε κατακτήσει.

Είναι κατανοητό ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, μονόδρομος είναι η σύγκρουση με αυτή τη πολιτική οργάνωση και αγώνα σε συμπόρευση με το ταξικό – εργατικό κίνημα να αντιδράσουμε, να απαιτήσουμε όλα όσα μας ανήκουν. Να βροντοφωνάξουμε φέρτε πίσω τα κλεμμένα με αίμα και ιδρώτα είναι πληρωμένα.

Ήδη έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο οργανωμένο κίνημα από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ,  Δημοσίου, ΝΑΤ, Εμπόρων, Δικηγόρων κλπ.

Με Σωματεία σε όλους τους Νόμους της Χώρας που πραγματοποιούν συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια διαμαρτυρίας, με πορείες μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου.
Είναι καιρός και οι συνταξιούχοι της Λακωνίας να συμπαραταχτούν με τους υπόλοιπους συνταξιούχους της Χώρας εμείς δεν αποτελούμε εξαίρεση είμαστε και εμείς θύματα αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Γι’ αυτό το λόγω πήραμε πρωτοβουλία αρκετοί συνταξιούχοι του ΙΚΑ να ιδρύσουμε Σωματείο Συνταξιούχων Λακωνίας ΙΚΑ – ΕΦΚΑ που θα παλέψει μαζί με όλους τους συνταξιούχους της Χώρας για να σταματήσει η βαρβαρότητα, να απαιτήσουμε να καταργηθούν οι νόμοι που μας κόβουν τις συντάξεις και τα άλλα δικαιώματα να απαιτήσουμε: Δωρεάν Υγεία για όλους με εξοπλισμό και πρόσληψη προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία. Να παλέψουμε για προβλήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους της Λακωνίας.

Όλοι μαζί να βάλουμε φρένο στις βάρβαρες πολιτικές που πετσοκόβουν τις συντάξεις και τα δικαιώματα μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 11/10/2017 ΩΡΑ 7μ.μ. ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like
στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος